TORNAR
PUBLICITAT

El 25è concert del Rotary es dedica a prevenció de les fractures òssies

Una de cada tres dones i un de cada cinc homes patiran aquest tipus de lesions al llarg de la seva vida

societat
Dissabte, 11 gener 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El diumenge 26 de gener, el Teatre Municipal l'Ateneu acollirà la cita anual solidària del Rotary Anoia. L'obra del compositor austríac Joseph Haydn, 'Stabat Mater', serà interpretada per la Coral Mixta, la Coral Canigó i l'Orquestra Terres de Marca, sota la direcció d'Alfred Cañamero.

PUBLICITAT

La recaptació de fons en la 25a edició del concert solidari organitzat per Rotary Club Igualada serà enguany per al projecte presentat per l'Escola de Prevenció de Fractures i Caigudes (EPFIC) de la Fundació Sanitària Sant Josep. Amb aquest impuls l'EPFIC espera millorar el seguiment de les persones majors de 65 anys en situació de risc de patir una futura lesió vinculada amb l'osteoporosi.

L'acte de presentació del concert solidari, amb els membres del Rotary al centreL'obra escollida per a la celebració del concert és 'Stabat Mater', del compositor austríac Joseph Haydn, que serà interpretada per la Coral Mixta d'Igualada, la Coral Canigó de Vic i l'orquestra Terres de Marca, sota la direcció d'Alfred Cañamero. El concert es farà el diumenge 26 de gener, a les 7 de la tarda, al Teatre de l'Ateneu i tindrà un cost de 30, 25 o 20 euros, segons la localitat escollida i les entrades es poden adquirir al comerç Click Fotografia de la capital anoienca.

Segons l'EPFIC, una de cada tres dones i un de cada cinc homes partiran algun tipus de lesió vinculada als ossos de les extremitats degudes a l'osteoporosi i cada tres segons, una persona al món pateix aquest tipus de lesions. La prevenció d'una futura lesió òssia per a persones majors de 65 anys ha estat el projecte escollit pel Rotary Club Igualada en el marc de la celebració del seu 25è concert solidari, visibilitzant i donant impuls a la tasca desenvolupada per l'Escola de Prevenció de Fractures i Caigudes (EPFIC) de la Fundació Sanitària Sant Josep. En l'acte de presentació de la iniciativa benèfica hi van ser Jaume Carles, president del Rotary Club Igualada, Vicenç López, assistent de districte al Rotary Club Igualada, Lluís Pujol, president i gerent de la Fundació Sanitària Sant Josep, Ma Teresa Salgado, coordinadora del Servei de Fisioteràpia de la Fundació Sant Josep, el doctor Enric Duaso, director de Servei de l'Àrea Sociosanitària del Consorci Sociosanitari de l'Anoia (CSA) i Alfred Cañamero, director de la Coral Mixta d'Igualada. A la presentació també hi van assistir membres associats al Rotary Club Igualada.

L'equipament amb què es vol dotar l'EPFIC permetrà una valoració dels resultats que actualment s'obtenen millorant el moviment i la força de les extremitats dels pacients que tenen un major risc de patir una caiguda amb fractura. Segons la coordinadora del Servei de Fisioteràpia de la Fundació Sant Josep, l'objectiu és asseverar de quina forma els exercicis i el tractament que ja s'ofereixen poden augmentar la fortalesa de les extremitats a mig i llarg termini.

Segons el doctor Duaso, les dues principals preocupacions de fer-se gran són prevenir la pèrdua de memòria com succeeix amb l'alzheimer o la mobilitat, amb el trencament de fèmur. La tasca desenvolupada a nivell comarcal per a la prevenció i seguiment de fractura òssia ha suposat per a la Fundació Sant Josep, junt amb la Unitat de Fractura Osteoporòtica de l'Anoia, esdevenir un referent nacional i internacional en les tasques de prevenció i seguiment d'aquestes fractures.

'Stabat mater'

'Stabat Mater', segons Cañamero, és una obra clàssica "que Haydn va compondre per plaer, sense haver rebut un encàrrec per escriure-la i com a curiositat ha explicat que per crear-la, Haydn va fer provar als músics com sonava allò que havia escrit prèviament. Per interpretar-la el proper 26 de gener, 18 músics, un quartet solista i una vuitantena de veus als cors reuniran dalt de l'escenari més d'un centenar de músics i cantants".

 

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.