TORNAR
PUBLICITAT

Unes 300 persones segueixen la retransmissió d'una cirurgia a l'Hospital Universitari

Cirurgians de tot el planeta segueixen les jornades virtuals de formació, amb la participació de doctors del centre

societat
Dimarts, 27 abril 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La situació pandèmia arreu del planeta condiciona l'activitat docent. Amb l'ajut de les possibilitats de la tecnologia, aquest abril, des de l'Hospital Universitari, s'ha mostrat a cirurgians de tot el món com es desenvolupa una artoplàstia.

La setmana passada, l'empresa United Orthopedic i l'Hospital Universitari d'Igualada col·laboraven per retransmetre la intervenció del doctor Joan Leal i Blanquet, cap del Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia del centre. Amb la transmissió en directe, "s'han portat a llarga distància les ensenyances que en el passat es feien d'una forma presencial". Més de 300 cirurgians d'arreu del món van seguir la cirurgia d'una artroplàstia total de genoll en una pacient "afectada d'una artrosi d'aquesta articulació".

Les càmeres van permetre que la intervenció arribés a diferents punts del mónL'artrosi té una elevada prevalença en la nostra societat i "té com a patró d'or de tractament la implantació d'una pròtesi articular". La tècnica quirúrgica utilitzada és de cabdal importància i els cirurgians novells necessiten "una formació exhaustiva per tal de retenir les habilitats per ser els més precisos en aquesta cirurgia". La retransmissió es va poder seguir a tota Europa i al continent asiàtic.

Segons l'Hospital Universitari "l'acció s'emmarca en el context d'una sèrie de jornades virtuals de formació, que s'aniran definint en funció de les necessitats i requeriments dels cirurgians". L'equip de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l'Hospital Universitari d'Igualada i, en concret, la seva Unitat de genoll aposten per la docència i la recerca com a eixos bàsics, per tal de donar una excel·lència en l'assistència clínica diària. És per això, que accions com aquesta s'aniran repetint al llarg de l'any, liderant així projectes com la robòtica i la simulació en la cirurgia especialitzada.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.