TORNAR

Un 80,1% dels igualadins estan satisfets de viure a Igualada

societat
Diumenge, 26 juny 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La Diputació de Barcelona ha fet públics els resultats del Dibaròmetre, una enquesta  efectuada a la ciutadania de la demarcació sobre la percepció que aquesta té sobre diversos aspectes del municipi, els serveis i l’adminisració, com ara la gestió de l’ajuntament, la satisfacció de viure al municipi, el transport, la imatge municipal, etc. L’enquesta també recull els problemes més greus que els veïns consideren que hi ha al seu municipi. D’aquest estudi es desprèn que un 80,1% dels igualadins estan bastant o molt satisfets de viure a Igualada.

PUBLICITAT

Aquest grau de satisfacció és lleugerament superior en homes (un 80,5% estan molt o bastant satisfets de viure a Igualada) que en dones (79,8%).

Per edats, els joves són els que estan més satisfets de viure a la seva ciutat. La franja que posa millor nota és la dels 25 a 34 anys, en què el 86,3% dels enquestats reconeixen que estan molt o bastant satisfets. En segon lloc, hi ha la de joves de 18 a 24 anys, amb un 85,1%. Segueix la franja de 55 a 64 (80%), la de 45 a 54 (78,8%) i la de 35 a 44 (77,9%).

El 78,2% dels majors de 65 anys estan molt o bastant satisfets de viure a Igualada, però és en aquesta franja on trobem l’índex més alt de satisfacció: un 56,4% dels igualadins de més de 65 anys estan molt satisfets de viure a la capital de l’Anoia.

El percentatge d’Igualada està per damunt del dels dos altres municipis anoiencs que apareixen a l’informe, Piera i Vilanova del Camí. A Piera, el 60,3% dels veïns estan molt o bastant satisfets de viure al municipi, mentre que aquest percentatge se situa en un 79,9% a Vilanova del Camí.

La satisfacció que tenen els igualadins de viure a Igualada és més alta que la dels manresans: un 65,4% dels veïns de la capital del Bages estan molt o bastant satisfets de viure-hi.

Un 78,6% dels joves opinen que Igualada millorarà de cara al futur

Segons el Dibaròmetre, un 78,6% dels joves igualadins amb edats compreses entre els 18 i els 24 anys, consideren que Igualada millorarà de cara al futur. Un 5,9% pensa que continuarà igual i un 12,4% que empitjorarà.

Aquest percentatge està per damunt del dels dos altres municipis anoiencs que apareixen a l’informe, Piera i Vilanova del Camí.

Un 69,5% dels joves vilanovins opinen que el seu municipi millorarà, mentre que un 2,6% afirmen que continuarà igual i un 7,7% que empitjorarà.

D’altra banda, els joves pierencs no tenen tan bones perspectives de futur al seu municipi com els igualadins. Només el 45,2% dels joves pierencs consideren que Piera millorarà els pròxims anys. Un 19,5% opinen que continuarà igual i un 30,6% que empitjorarà.

La valoració que han fet els joves igualadins enquestats sobre el futur del seu municipi també supera la d’altres capitals de comarca similars a Igualada.

A Manresa, el 54,2% dels joves valoren que la ciutat millorarà en el futur, mentre que un 28,9% opinen que empitjorarà. Un 2,7% consideren que continuarà igual.

A Vic les dades són similars a les de la capital del Bages. Un 54,2% dels joves consideren que el seu municipi millorarà els pròxims anys, per sobre del 25,4% que considera que empitjorarà i del 7,5% que opina que continuarà igual.

Berga és la ciutat que obté uns resultats que s’apropen als d’Igualada. Els joves de la capital del Berguedà consideren, en un 71,7% dels enquestats, que el seu municipi millorarà. Un 8,1% que continuarà igual i un 11,4% que empitjorarà.

Millores en un any

En aquesta línia, un 59,2% dels joves igualadins de 18 a 24 anys opinen que Igualada ha millorat el darrer any.

Aquesta percepció dels joves és més alta a Igualada que a Piera (38,1%) i Vilanova del Camí (57,9%) i també supera la de les capitals Vic (55,2%), Berga (28,6%) i, especialment, Manresa (19,2%).

Marc Castells: “Hem retornat l’orgull”

El batlle d’Igualada, Marc Castells, ha fet una valoració “molt positiva del conjunt de dades de l’enquesta realitzada per la Diputació de Barcelona, i ha destacat l’alt percentatge de joves que creuen que la ciutat ha millorat en l’últim any (60%) i el més del 75% que creuen que millorarà el pròxim any. “Cal valorar molt positivament aquestes dades dels joves que veuen amb optimisme l’evolució de la ciutat. Que aquests joves, una generació que ha vist com els anys crucials per desenvolupar-se socialment i personalment els han hagut de passar amb les restriccions de la Covid, valorin positivament l’evolució present i futura de la ciutat és el millor retorn a la nostra feina i als nostres projectes”, ha manifestat Marc Castells.

Sobre la dada que un 86% de la població igualadina aprovi la gestió del govern de la ciutat, el batlle igualadí ha manifestat que “és un aval importantíssim a la nostra tasca de govern.”

Una altra dada rellevant de l’enquesta que ha destacat Castells és la de la satisfacció dels veïns de viure a Igualada. En aquest sentit, Marc Castells ha assenyalat “que un 80% de la població estigui molt o bastant satisfeta de viure a Igualada ens demostra que hem retornat l’orgull, la valoració de la nostra ciutat. Hem posicionat Igualada al mapa, però també hem fet que els igualadins ens adonem del potencial de ciutat que tenim. Una ciutat que aposta pel talent i la formació, per la creació d’ocupació, per la cultura i l’esport i que integra la natura i l’aproxima a tots els barris”.

El Dibaròmetre també apunta els serveis més ben valorats per la ciutadania, així com els menys valorats. En aquest àmbit, Castells ha explicat que “els serveis menys ben valorats de la nostra ciutat ho fan amb notes prou altes i a més destaquen tres dels eixos que impulsen les nostres polítiques actuals. Pel que fa a l’accés, tenim en marxa polítiques per incrementar la borsa de lloguer assequible com la rehabilitació de pisos o la masoveria, així com les promocions d’habitatge públic que incrementarà en 81 de lloguer assequible el parc d’habitatge de la nostra ciutat. En segon lloc, referent a les oportunitats de feina, aquestes dades evidencien encara més la nostra aposta per la creació de nous polígons a la comarca que puguin atreure empreses punteres, sostenibles i amb valor afegit que incrementin l’ocupació de la nostra comarca. A banda apostem per generar i retenir talent: apostem per incrementar i millorar la formació universitària amb el nou campus salut, nou grau d’enginyeria informàtica i perquè la formació professional de la nostra ciutat pugui absorbir la demanda de joves que volen formar-se i formi els perfils professionals demandats per les empreses del nostre territori.”

Finalment, sobre els problemes d’aparcament, Castells ha afegit que “apostem per continuar creant zones blanques d’aparcament gratuït a la ciutat, combinades amb zones taronja d’aparcament gratuït d’1,5 hores per garantir la rotació d’aparcaments als punts d’activitat comercial i continuar fent una aposta per ser una ciutat referent que aconsegueixi atraure gent d’altres comarques i municipis.”


2 Comentaris

m

marc

igda

29 de juny 2022.17:58h

Respondre

Home, la enquesta és una mica de fireta: si preguntes als igualadins que viuen a igualada és raonable arribar a això, en principi la gent tria on viu. Ara, serà que no hi ha un munt d´igualadins... Llegir més que no viuen a Igualada!

jordi-nadal-muset

Jordi Nadal Muset

Igualada

29 de juny 2022.17:23h

Respondre

Veig molta propaganda del Marc Castells per aquí...

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.