TORNAR
PUBLICITAT

Un 95,5% d'estudiants anoiencs aproven la selectivitat postconfinament

La nota mitjana de selectivitat per als alumnes anoiencs ha estat 6,785

societat
Dimecres, 29 juliol 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La quantitat d'anoiencs i anoienques que es van examinar era la més alta dels darrers temps: 489. Se n'havien matriculat 491 i els aprovats després dels examens han estat 467, un 95,5%.

PUBLICITAT

Estudiants en la segona jornada de les PAU FOTO: Ins MercaderEncara que amb un percentatge menor que l'any passat, la immensa majoria d'examinands de l'Anoia van superar la selectivitat, 467 sobre 489, un 95,5%, una xifra lleugerament superior a la mitjana catalana, de 95,18%. Pel que fa a la mitjana de les notes, els joves que van fer les proves d'accés a la universitat han aconseguit un 6,785, una dècima i mitja per sobre de la nacional: 6,633. La selectivitat d'aquest 2020 es va fer en condicions excepcionals, a principis d'aquest mes de juliol (quatre setmanes més tard de les dates habituals) i després dels mesos de confinament.

El llarg període de confinament va fer que més joves s'inscrivissin per fer els examens a tot el país i també a l'Anoia. Els dos darrers anys, el número de persones que es van examinar havia estat la mateixa, 435. Amb tot, els resultats del juny del 2019 van encara més positius en la xifra d'aprovats anoiencs: aleshores van ser 98,85%, les terceres millors notes de Catalunya.

De les 42 comarques, el territori que presenta un millor percentatge d'aprovats és el Montsià, amb un 97,95%. La mitjana més alta en notes correspon al Pla d'Urgell, amb 7,037. Pel que fa al punt de partida de notes de l'expedient acadèmic, corresponien als examinands del Pla d'Urgell, amb 7,87. La nota mitjana de l'expedient acadèmic dels anoiencs i anoienques que s'havien presentat era de 7,58, també sobre la mitjana del país (7,53). 

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.