TORNAR

L'ACA restringeix el consum d'aigua a 14 municipis anoiencs per alerta de sequera

societat
Dimecres, 6 octubre 2021. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'ACA ha declarat l'alerta per sequera, ja que l'aqüífer Carme-Capellades es troba per sota dels 323 metres sobre el nivell del mar. Mentre estigui vigent l'alerta, els municipis que disposen d'una connexió a Aigües Ter-Llobregat reduiran les seves extraccions de l'aqüífer de Capellades. 

La Bassa capelladina, sota mínimsL'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha declarat l'alerta per sequera a 14 municipis de l'Anoia i un de l'Alt Penedès. Es tracta de municipis que s'abasteixen de l'aqüífer de Carme-Capellades. Les limitacions contemplen, entre d'altres, la reducció en el reg de jardins i zones verdes; la prohibició d'omplir fonts ornamentals; i la neteja de carrers. També es fixa una limitació del consum global d'aigua per abastament a un màxim de 250 litres per habitant i dia, així com restriccions per a usos agrícoles, ramaders, industrials i lúdics. En total són 15 els municipis afectats per aquesta mesura, 14 de la comarca de l'Anoia i un de l'Alt Penedès. Es tracta de Vilanova del Camí, Vallbona, la Torre de Claramunt, Santa Maria de Miralles, Montbui, la Pobla de Claramunt, Orpí, Òdena, la Llacuna, Jorba, Igualada, Carme, Capellades, Cabrera d'Anoia i Mediona (Alt Penedès).

A causa de la manca de pluges dels darreres mesos, l'aqüífer fa unes setmanes que està per sota dels 323 metres sobre el nivell del mar -concretament està a prop dels 322 metres-. Tot i que no és la cota més baixa a la qual ha arribat -el 2017 va estar a un nivell de 317 metres-, l'ACA ha declarat l'estat d'alerta, tal com determina el Pla de Sequera. L'objectiu és anticipar-se i fixar mesures per alentir el descens de reserves. La sortida de l'estat d'alerta es produiria quan l'aqüífer se situés al voltant dels 330 metres.

Els municipis afectats hauran de complir algunes restriccions com són les limitacions en el reg de jardins i zones verdes; la prohibició d'omplir les fonts ornamentals; la neteja de carrers; la limitació en omplir piscines; etc. A més, es limita el consum global d'aigua per abastament a un màxim de 250 litres per habitant i dia. Tots aquells municipis que, un cop aplicades les limitacions particulars, presentin dotacions en alta superiors a aquesta, hauran de prendre mesures addicionals per garantir que no se supera aquest llindar.

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.