TORNAR

S'acaba la instal·lació de plaques solars a l'Escola Emili Vallès i al complex de les Comes

societat
Diumenge, 13 juny 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Les plaques situades als edificis generaran gran part de l'energia que consumeixen. L'Ajuntament valora també que, a més dels beneficis de sostenibilitat, tenen una visibilitat que els fa pedagògics de cara a la ciutadania que utilitza aquests equipaments.

PUBLICITAT

S'ha enllestit la instal·lació de les plaques fotovoltaiques situades a la teulada de l'escola Emili Vallès i al complex esportiu de Les Comes, a Igualada. L'Ajuntament va triar aquestes dos emplaçaments "tant per la seva localització en edificis concorreguts com pel seu volum". Aquestes noves plaques se sumen al conjunt d'instal·lacions de plaques fotovoltaiques situades als edificis municipals promogudes pel govern de la ciutat "dins la seva política de lluita contra el canvi climàtic".

El govern destaca que "es tracta d'una instal·lació d'autoconsum, és a dir que l'edifici genera la totalitat, o una part, de la energia que consumeix gràcies a la energia solar i de forma completament neta i sostenible". També afavoreix la reducció de la petjada ambiental de la ciutat reduint el CO2 emès a l'atmosfera i fa la ciutat més sostenible. El regidor de Sostenibilitat, Miquel Vives remarca "el gran impuls en l'ús d'energia d'autoconsum per part del govern de la ciutat amb dues clares avantatges: la reducció de costos per l'ajuntament en compra d'energia elèctrica i la reducció de la petjada ecològica (l'impacte en la natura de l'activitat humana) generada per Igualada".

Ja fa un any que les plaques de l'Espai Cívic Centre estan en funcionament i Vives remarca la ferma aposta del govern per "potenciar el patrimoni verd de les ciutats i la lluita contra el canvi climàtic que millora, també, la qualitat de vida dels seus ciutadans". Des de l'Ajuntament, "entomem el repte de fer la ciutat sostenible i, alhora, amable amb les persones".

 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.