TORNAR

Acció del Cau contra els desnonaments

'Pel dret a l'habitatge dibuixem una llar per a tothom'

societat
Dilluns, 14 gener 2013. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Ja són diverses les entitats igualadines que en els últims mesos han fet algun tipus d'acció per mostrar el seu rebuig als desnonaments i lluitar pel dret a l'habitatge. Aquest cap de setmana han estat els escoltes del Cau els que s'han posicionat i han actuat per lluitar contra aquesta injustícia.

'Pel dret a l'habitatge dibuixem una llar per a tothom'. Amb aquest lema l’agrupament escolta Jaume Caresmar i Mª Antònia Salvà, el Cau, ha portat a terme una acció reivindicativa en contra dels desnonaments i en defensa del dret a l'habitatge.

Els escoltes, des dels més petits fins als més gran, han debatut sobre aquest problema que està afectant a la societat, i aquest dissabte 12 de gener, a tall simbòlic, cadascú va dibuixar la seva casa en un paper i les van penjar a l'entrada de diferents oficines bancàries d'Igualada, com si fossin banderoles. Juntament amb aquests dibuixos, van enganxar diversos papers a les portes de les oficines on es llegia el lema i a sota s'informava que 'des del 2010 hi ha hagut 80.000 desnonaments als Països Catalans, 230 a la comarca de l'Anoia'.

Amb aquest petit gest, els escoltes s'han implicat i posicionat davant l'entorn injust que els envolta, i segons l'agrupament, 'exigim la prohibició immediata de tots els desnonaments, ja que creiem que és absurd un sistema que prioritza els interessos dels bancs per sobre del dret a l'habitatge'.


3 Comentaris

P

Pau Igualada Igualada

Igualada, Catalunya

14 de gener 2013.15:29h

Respondre

Carles, per cridar no tens més raó.

M

Magí, exllobató de l'estimat Cau.

Santa Coloma de Queralt

14 de gener 2013.13:40h

Respondre

La causa o les concauses? Potser la principal ha estat el mimetisme, el fer i voler tenir alló que els altres també tenen. Jo diria que hi ha hagut manca de professionalitat per part de molts... Llegir més empleats de les entitats financeres, en el sentit que no s’explicaven massa bé, malgrat que tampoc sospitaven que ”les preferents”, amb aquest nom tant atractiu, puguessin fer figa. Ni tampoc es tenia en compte que els diners que els bancs i caixes deixaven sense garanties suficients a terminis de 30 i 40 anys en bona part eren prèstecs de l’anomenat ”interbancari”, és a dir, diners provinents de prèstecs rebuts d’altres entitats financeres, moltes de les quals són estrangeres i que ara clamen protecció al govern Rajoyà.
Pot ser una mica cruel dir-ho així: Una part ha facilitat el crack, la droga dura, en forma de diners sense control ni previsió, i l’altra part, les persones, els clients, l’ha acceptat perquè veia que la majoria de la població esnifava. El que deia abans, en relaqció al mimetisme humà.

C

Carles Igualada Igualada

Igualada, Països Catalans

14 de gener 2013.12:57h

Respondre

Fins a la victòria caminem tots junts!!

STOP DESNONAMENTS!

GUANYAREM

CAPITALISME ÉS CRISI!

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.