TORNAR
PUBLICITAT

Adequa insisteix en Can Morera "ara que s'ha descartat Can Titó"

L’empresa participada per la família Singla assenyala que ”no parlem d’un macropolígon, sinó d’un centre de dades”

societat
Dilluns, 12 octubre 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El grup empresarial en el que participa la família Singla assegura que si hi ha un polígon en el Pla Director, ha d'anar a Can Morera, a Òdena. Amb tot, l'Ajuntament odenenc i el propi esbós del document del pla participatiu ja exclouen la zona de la plataforma ferroviària nord.

Un dels actors de la polèmica sobre el Pla Director d'Activitats Econòmiques de la Conca (PDUAECO), l'empresa Adequa, emetia un comunicat la setmana passada en la qual assenyalava que "Can Morera és l'únic àmbit que pot albergar un projecte de futur amb grans beneficis socials i econòmics per a la Conca d'Òdena i que ja ha rebut l'interès de diverses empreses per implantar-s'hi. Un cop descartat Can Titó i donades les restriccions tècniques al sector de l'aeròdrom, l'àmbit conegut com a Plataforma Ferroviària Nord guanya pes en el procés." Asseguren que "el nostre projecte no és el d'un macropolígon."

La qüestió és que l'Ajuntament d'Òdena, una vegada es va escollir a la republicana Maria Sayavera, ha votat en contra que s'implantin empreses en aquests terrenys i ho ha refermat diverses vegades. La Generalitat va atendre la demanda de la majoria del consistori odenenc (Fem Òdena i Òdena a Fons) i va excloure a Can Morera del dibuix del pla de participació.

Des d'Adequa s'apunta que "som contraris al moviment que s'oposa a totes les propostes del PDUAECO. Hi ha necessitat d'activar l'economia del territori per maximitzar les opcions. Can Morera el converteixen en l'àmbit idoni per implantar un campus digital que lideri la indústria 4.0 al país", el projecte que anomenen D-hub Òdena. Pepe Singla assegura en el comunicat que proposem un model "compatible i inclusiu." També que el nou pla "delimita un sector molt inferior al vigent i que només afecta terrenys de la família dins la seva propietat. D'altra banda, l'aprofitament en termes de generació de sòl a Can Morera és molt superior a qualsevol dels altres sectors, ja que compten amb àmbits de sòl discontinus i molt accidentats. També que "el D-hub Òdena, el projecte ubicat a Can Morera, no es basa en un macropolígon, un desenvolupament urbanístic que havia causat certa oposició a la zona de l'Espelt segons la delimitació inicial." 

PUBLICITAT

10 Comentaris

j

josep

Igualada

14 d'octubre 2020.08:39h

Respondre

Aixó sembla un partit de tenis.
De Can Morera a Can Tito, de Can Tito a Can Morera.
De Macropoligon a trocets discontinus.
Aqui sembla que menys aprofitar el que hi ha buit tot serveix.
I per... Llegir més favor, deixem-nos ja de la fantasmada d’utilitzar noms anglosaxons altissonants com si aixó fon una garantia de exit, que no ho és.

B

Blau

13 d'octubre 2020.16:01h

Respondre

Per que no posem aquestes inversions a on toca i no a Can Morera que està enmig de la natura? No és on toca i només enriquiria aqest tal Singla. Portem això a Montbui al polígon buit d’allà!

J

Josep

Igualada

13 d'octubre 2020.14:54h

Respondre

Jo proposo una cosa: posem com a condició que, per autoritzar el poligon, primer tots els terrenys comprats per Adequa, família Singla, etc. es cedeixin a l’administració pública pel mateix... Llegir més preu que es van adquirir... està d’acord, Sr. Singla?

J

Josep

Igualada

13 d'octubre 2020.13:11h

Respondre

Si com tal com diu la noticia és una bona oportunitat per a la Conca, endavant! Estic d’acord en que no podem quedar-nos quiets posant pegues a tots els projectes que se’ns han proposat. Quina... Llegir més és l’alternativa? Deixar passar una bona oportunitat per a que l’Anoia generi llocs de treball i riquesa? Ara, cal que les promeses es compleixin i buscar empreses que realment es comprometin a instal·lar-se a la zona.

D

David

Igualada

13 d'octubre 2020.09:17h

Respondre

Des de la ingenuitat continuo volent respostes:
-Els poligons actuals no serveixen? I si no serveixen, per què?
-Creem un polígon per atraure demanda que ara mateix no existeix o ja hi ha demanda... Llegir més en ferm?

El que trobaria absurd es crear el polígon sense tenir clar quines empreses poden venir. Accepto que no podem tenir una garantia al 100%, però és que ara per ara no tenim ni el 0%.

R

Ramon

Igualada

13 d'octubre 2020.17:08h

Si senyor David, si no tenim garanties res de res,que carai s’han cregut aquests empresaris amb tants pocs escrúpols i amor a la terra.Com diu el Cesc a nosaltres no ens enganyaran amb paraules... Llegir més grandieloquents, nosaltres a llaurar el troç amb la mula i la rella Ara això si, nosaltres exigim un lloc de treball digne i ben remunerat eh, que per això tenim els nostres drets !!!

viictxr

Víctor Recio Rodríguez

Igualada

13 d'octubre 2020.17:46h

- No, cap dels polígons actuals té alguna parcel·a que superi les 5ha i, per tant, no són del tot útils per la nova indústria que requereix un format més gran.
- Sí, la demanda... Llegir més existeix i no es construirà res per a una empresa fins que hi hagi un compromís signat de que s’hi instalarà. No es veuran, doncs, grans terrenys d’asfalt sense urbanitzar o ocupar gràcies a la nova normativa ecologista.

J

Josep B.

20 d'octubre 2020.13:29h

A sumar el que diu Victor Recio que pel camí, encara que noe s consttrueixi s’expropiará a tots els propietaris actuals. Així el terreny es degradi fins que els ajuntaments puguin tenir uan... Llegir més excusa per a recualificar-ho i fer qualsevol cosa que doni diners a les butxaques dels alcaldes.

C

Cesc

Conca d'Òdena

13 d'octubre 2020.08:38h

Respondre

Queda molt bé dir centre de dades, perquè sembla innovador i d’un gran valor humà i tecnològic. Però un centre de dades és una gran nau amb el mínim de treballadors possibles i, a la llarga,... Llegir més amb menys dels necessaris que els que es necessiten per conrear els camps que es volen destruir. I no parlem del cost energètic que suposa, però confio que ja es té plantejat alguna macro-planta-solar per fer-hi front.

Ara que ja no li diuen macro-polígon, sinó D-HUB, si posem noms una mica forans, sempre ven més, tenint en compte els espais buits que queden a la zona, en altres polígons, què si vol guanyar? Diner fàcil i anar a viure de renda en un xalet a la platja, ben lluny de la destrossa que hauran fet?

A mi em fa entre llàstima i vergonya tenir empresaris i alguns polítics amb tan pocs escrúpols i cap mena d’amor a la seva terra.

M

Marc

12 d'octubre 2020.13:38h

Respondre

Singla pesat. Vés especular a un altre lloc.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.