TORNAR

Adjudicada la construcció del nou Casal de la Gent Gran d'Igualada

Un nou edifici de més de 1.600m2 que es distribuirà en tres plantes

societat
Dimecres, 7 juliol 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
La Generalitat de Catalunya, a través de l'empresa pública GISA, ha adjudicat les obres de
nova construcció del Casal de Gent Gran i Oficina d’Acció Ciutadana d’Igualada, per un import de 2,4 milions d'euros. Les obres, que tenen un període d'execució de 18 mesos, permetran disposar d'un nou edifici i descongestionar el Centre Cívic Montserrat, que des del juliol passat acull les instal·lacions provisionals del Casal.

S'enderrocarà l'antic Casal, al Passeig, per ubicar-hi el nou edifici

La regidora d'Acció Social, Pilar Salat, afirma que es tracta 'd'una excel·lent notícia', ja que és un tema que ja avançava amb cert retard a causa de les limitacions pressupostàries. La regidora explica que en primer lloc la Generalitat havia pensat de reformar les instal·lacions del Passeig, que durant anys havien allotjat el Casal, però que finalment per problemes en l'estructura es va decidir construir un nou edifici.

Aquest equipament, que segons el projecte tindrà uns 1.600 metres quadrats distribuïts en tres plantes, estarà finançat íntegrament per la Generalitat de Catalunya. Les obres s'han adjudicat a Empresa Constructora Familiar, SA, per un valor sense iva de 2.128.901,70 €. Les dues plantes superiors acolliran íntegrament sales i espais per al Casal de la Gent Gran, com aules-taller, una cuina i cafeteria, aula d'informàrica i despatxos. A la planta baixa s'hi situaran altres serveis i també l'Oficina d'Acció Ciutadana (OAC).

Unificar l'oficina

Precisament sobre aquesta instal·lació, Pilar Salat explica que des de diversos ajuntaments es demana que s'unifiquin els tràmits destinats a la gent gran en una sola oficina, tant si es tracta de serveis municipals com de la Generalitat. 'Això facilitaria l'atenció a les persones grans, però de moment encara no s'aplica', explica la regidora.


3 Comentaris

M

M. Rosa

Igualada

7 de juliol 2010.20:56h

Respondre

I si encara no estaven adjudicades les obres, perquè es va tancar el casal ara fa un any? Durant aquest any la gent gran s’ha anat dispersant entre els centres cívics i alguns s’han quedat a... Llegir més casa. No em sembla bé com s’ha fet! Tampoc crec que ara les obres es facin en 18 mesos!

j

josep

Igualada

7 de juliol 2010.13:12h

Respondre

Doncs si és així està bé que ho faci una empresa d’aquí a la zona.

P

Pau

Igualada

7 de juliol 2010.12:57h

Respondre

Per a no coneixedors del tema: Empresa Constructora Familiar = EMCOFA

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.