TORNAR

L'administrador d'Igualada News afirma estar "desvinculat de cap direcció de cap partit polític"

Responent a les acusacions del PSC Anoia que vinculen el portal amb l’igualadí Joan Mangues i ERC Igualada. Els republicans assenyalen que ”ERC Igualada manifesta que les acusacions del PSC ”són absolutament falses”

societat
Dijous, 10 novembre 2022. 11:15. Redacció AnoiaDiari.
PUBLICITAT

El PSC Anoia ha emès un comunicat en què afirma que "ERC està darrere del perfil Igualada News a les xarxes socials creat l'any 2020. Es tracta d'un perfil anònim, que té 25.000 seguidors, i que es ven com un mitjà de comunicació quan en realitat és un perfil controlat per un partit polític".

 Imatges facilitades pel PSC AnoiaDes del partit socialista assenyalen que "la pàgina web d'Igualada News comparteix el mateix servidor i la mateixa direcció IP amb la pàgina web d'ERC Igualada. Les dades de registre, consultades amb una cerca inversa de la direcció on s'allotja Igualada News, revelen que les dues pàgines web estan registrades des de la mateixa localització física i el mateix proveïdor" i afegeixen que "les dades de registre de la pàgina web d'Igualada News descobreixen una altra connexió amb ERC: la direcció IP on estan allotjades les webs d'Igualada News i ERC Igualada també alberga la pàgina web de Galop S.L., que és l'empresa audiovisual propietat d'un dels membres de la direcció d'ERC Igualada, Joan Mangues, tal com diu el Butlletí Oficial del Registre Mercantil. El cercle de connexions entre Igualada News i ERC Igualada el confirma, també, la plantilla predeterminada que utilitza la pàgina web galop.cat, l'empresa de Joan Mangues, que és exactament la mateixa que igualadanews.cat."

L'administrador d'Igualada News ha respost a la denúncia assenyalant que es tracta d'un "campanya mediàtica amb mentides per menysprear i carregar contra aquesta pàgina" i la defineix com "un atac polític, orquestrat pel Partit Socialista i el seu cap local a Igualada."

L'administrador d'Igualada News –que en l'esmentat comunicat escriu, amb rotunditat "soc el Joan, i què passa?"– defensa que "és una pàgina d'informació, no és cap mitjà de comunicació". Explica que "va ser obert durant la pandèmia de la covid-19 amb el propòsit d'apropar la informació a la gent jove de la comarca, una informació que no arribava i que no connectava suficientment amb els més joves". Remarca que "des del seu inici fins avui, ha estat i és un projecte personal impulsat sense recursos ni diners i desvinculat de cap direcció de partit polític i que sempre ha respost únicament al que considerés jo com a administrador".

Afegeix que, "mai he volgut explicar qui era. Igualada News no pretén tenir cap benefici ni personal ni per a ningú. Políticament, em sorprèn l'atac del Partit Socialista, sobretot després que un dels responsables de comunicació d'Igualada Som-hi també ens hagi escrit diverses vegades per fer difusió de notícies".

En Joan assenyala que "mai he volgut donar explicacions a ningú. No s'ha fet res malament, això no és cap mitjà de comunicació" i acaba manifestant que "em dol veure aquest atac que pretén enfonsar dos anys i mig de dedicació a la comarca. Segurament, haver parlat dels problemes interns de la gestió del Consell Comarcal ha sigut massa i el PSC ha cregut que calia matar el missatger per no parlar del missatge".

El PSC demana "explicacions urgents a ERC Igualada i considera inadmissible l'ús de perfils anònims que es venen com un mitjà de comunicació quan, en realitat, són perfils controlats políticament. És una obligació moral i democràtica que la candidata d'ERC a Igualada, Alba Vergés, doni explicacions i reclamem que ho faci urgentment" i considera que "la utilització del pretès mitjà de comunicació Igualada News des d'un partit polític pot tenir finalitats d'alteració de l'opinió pública i, per tant, és una actuació il·legítima i un perillós precedent per la democràcia".

Els socialistes afegeixen que "actuar d'amagat, fent creure el que no és tot aprofitant l'anonimat de les xarxes socials és una gran irresponsabilitat i més si la fa un partit polític que hauria de ser exemplar en aquesta mena de comportaments. Demanem a ERC que doni la cara i expliqui per què el seu partit permet aquest joc brut".

Els socialistes anoiencs pregunten "per què ERC ha creat un perfil anònim de notícies i no respecta la feina dels mitjans de comunicació existents a la ciutat on treballen professionals de la informació i són empreses que es dediquen a això" i demanen que ERC "aclareixi si el que busca amb Igualada News és alterar i controlar l'opinió pública de la ciutat. Estem davant un fet extremadament greu".

Finalment, el PSC anoienc valora "la tasca dels mitjans de comunicació de la ciutat que treballen amb criteri periodístic, donant la cara i amb noms i cognoms al darrere mentre que el contingut d'Igualada News no està firmat per ningú i són simples titulars sense aprofundir en les notícies ni complir les regles bàsiques del Periodisme. El que ha fet ERC és d'un baix nivell absolut i una enorme irresponsabilitat".

ERC Igualada manifesta que les acusacions del PSC "són absolutament falses"

Per la seva banda, fonts d'ERC Igualada han manifestat a l'AnoiaDiari que "les acusacions i difamacions del PSC són absolutament falses i només responen a un interès electoral i partidista per amagar la nefasta gestió que s'està fent al Consell Comarcal, on quasi queden 190 famílies sense cobrar les nòmines per incompetència política. Si a algú li molesta que es parli d'aquest tema, que gestioni millor les seves responsabilitats. No entrarem en el joc brut del PSC i les seves fake news perquè, com és obvi, el que diuen és mentida".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.