TORNAR
PUBLICITAT

L'Agència de Salut Pública declara "apta per a ús de boca" l'aigua de Calaf

Amb tot, es mantindran els anàlisis de seguiment del contingut de nitrats i trihalometans

societat
Dimarts, 24 novembre 2020. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Tres mesos després, l'aigua de Calaf ja torna a ser potable. Amb tot, el govern calafí remarca que s'està cercant una solució definitiva a la problemàtica dels nitrats amb la planta potabilitzadora i la connexió amb la Llosa del Cavall.

PUBLICITAT

Segons l'Ajuntament de Calaf, "les darreres analítiques mostren que els incompliments per terbolesa, suma de trihalometans (THM) i nitrats ja estan sota els paràmetres adequats de forma estable i continuada". Aquest dilluns, l'Agència de Salut Pública notificava a l'Ajuntament de Calaf l'aixecament de l'incompliment i ja es pot tornar a utilitzar l'aigua per a ús de boca.

Tot i això, remarquen "tenint en compte la vulnerabilitat d'aquestes captacions", insisteixen en el fet que cal seguir fent un seguiment analític dels paràmetres de trihalometans, nitrats, terbolesa i alumini. La situació s'allargava des del 17 d'agost. L'aigua de Calaf estava declarada no apta per a ús de boca per part del Departament de Salut Pública. El motiu era que els resultats de les analítiques fetes aquella setmana, mostraven que els paràmetres de nitrats, trihalometans i terbolesa es trobaven per sobre del valor paramètric establert i per tant, s'havia de declarar no apta per al consum humà i informar-ne a la població.

S'han fet diferents purgues de manera continuada, però fins ara no s'aconseguia tenir un període d'estabilitat llarg pel que fa a la terbolesa de l'aigua. Per això, finalment, després que la darrera setmana s'hagi pogut realitzar una desinfecció del dipòsit de capçalera, els resultats de les analítiques tornen a estar de forma estable sota els paràmetres adequats i a més, visualment l'aigua tampoc mostra cap terbolesa.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.