TORNAR

Els Agents Rurals fan 20 acompanyaments diaris per vetllar animals fora del confinament

societat
Divendres, 20 març 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els animals són uns dels oblidats de l'actual crisi que pateix el país i en concret la Conca d'Òdena. A més de les dificultats d'accés al seu refugi, que explicava l'APAN fa uns dies, també hi ha el cas que ha revelat l'ACN, d'un centre d'hipoteràpia fora dels límits del confinament.

PUBLICITAT

L'Anna, a la finca de Jorba FOTO: ACNUna vilanovina, Anna, té un centre d'hipoteràpia fora dels límits del confinament pel coronavirus, actiu des de fa set dies. En aquest centre hi té 14 cavalls que ha d'alimentar. Normalment, ho fa tres cops al dia, però des de dijous passat, la tasca s'ha complicat. Tot i que inicialment el pla d'emergències no contemplava aquesta cura d'animals, la creixent demanda per part dels afectats ha dut els Agents Rurals a fer tasques d'acompanyament per garantir que els animals reben l'atenció necessària. La mitjana és de 20 acompanyaments al dia.

El protocol és força estricte; Agents Rurals i persona confinada es troben en un dels punts de control i, mentre dura l'acompanyament, tenen prohibit interactuar. El confinament de la Conca d'Òdena deixa desenes de persones sense possibilitat d'accedir a les seves explotacions, ja sigui perquè viuen fora de la de la zona confinada i tenen l'explotació dins, o bé, a l'inrevés. Davant d'aquesta situació, aquests dies, els Agents Rurals garanteixen el benestar dels animals i ho fan acompanyant aquestes persones fins a la seva explotació.

És el cas que detalla l'ACN. La propietària surt d'Igualada custodiada pels Agents Rurals per anar fins a Jorba, on té un centre d'hipoteràpia amb 14 cavalls. "Normalment els hi dono menjar tres cops al dia, però ara ho concentro tot en un sol cop. Intento anar ràpid perquè no sóc l'única que necessita els serveis dels Agents Rurals", explica. Els Agents Rurals i la persona confinada queden en un punt de control dels Mossos d'Esquadra. Cadascú va amb el seu vehicle i la interacció queda totalment prohibida per evitar qualsevol risc de contagi.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.