TORNAR

Aigua de Rigat augmenta un 39% els fons de solidaritat destinat a finançar el rebut a famílies vulnerables

El conveni amb l’Ajuntament d’Igualada ascendeix fins als 16.500 €, 6.500 més que el 2021. En cinc anys s’han destinat 51.000 € per atendre 400 famílies

societat
Dimecres, 18 maig 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'Ajuntament d'Igualada i Aigua de Rigat han renovat el conveni de col·laboració per al fons de solidaritat, destinat a finançar el rebut de l'aigua a les famílies igualadines en situació de vulnerabilitat que no puguin fer front a aquesta despesa. L'aportació de l'empresa gestora de l'aigua ascendeix enguany fins als 16.500 euros, 6.500 més que l'any passat.

David Gall i Carme Riera, en una imatge d'arxiu (Foto: TCM)Des de la companyia han explicat que aquest fons és un "ajut que aporta íntegrament la companyia i comporta l'exempció del pagament dels conceptes de la factura que siguin de titularitat d'Aigua de Rigat a aquelles persones que estiguin en situació de precarietat i vulnerabilitat econòmica, segons l'informe de risc d'exclusió residencial comunicat pels serveis socials locals".

L'any passat es van atendre, amb aquest fons, fins a 71 famílies igualadines que es trobaven en aquesta situació. Es van liquidar 136 rebuts.

L'ajuntament igualadí i Aigua de Rigat van impulsar aquest fons fa cinc anys i des de llavors s'han destinat més de 51.000 euros a atendre més de quatre-centes famílies.

La primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament d'Igualada, Carme Riera, ha destacat "la voluntat resolutiva de l'empresa, a diferència d'altres subministraments". Riera també ha explicat que "l'increment del fons dona tranquil·litat en uns moments d'alta complexitat".

Per part d'Aigua de Rigat, David Gall, gerent de la companyia, ha afirmat que "la nostra prioritat és garantir el subministrament d'aigua a tothom: mai no tallarem l'aigua a una persona que no pugui pagar-la. Per això, disposem d'aquest fons de solidaritat que acordem amb l'Ajuntament perquè totes les famílies puguin accedir al servei de l'aigua, que és un servei bàsic", afegint que "posem les persones al centre del nostre servei i tenim especial cura de les famílies en situació de vulnerabilitat. Treballem amb l'Ajuntament i entitats socials per tal d'identificar aquests casos i oferir solucions per no deixar ningú enrere".

En aquest sentit, totes aquelles persones que vulguin acollir-se a les ajudes del fons, han d'adreçar-ser al departament de serveis socials de l'Ajuntament d'Igualada per acreditar la seva situació de vulnerabilitat econòmica.

Aquesta iniciativa s'emmarca "en el compromís d'Aigua de Rigat amb els veïns d'Igualada, on gestiona el servei de subministrament de l'aigua" i en la missió de la companyia, que se centra en "aconseguir una gestió eficient, sostenible i solidària dels recursos hídrics, amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones."

A la vegada, amb aquesta iniciativa, l'Ajuntament d'Igualada i Aigua de Rigat continuen amb la seva aposta per impulsar l'Agenda 2030 i contribuir a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), per tal de jugar un paper essencial en l'acompliment no només de l'ODS 6 (Aigua neta i Sanejament) i l'ODS 17 (Aliances per assolir objectius), sinó també  de l'ODS 1 de Fi de la pobresa.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.