TORNAR

Aigua és Vida situa en 1,6 milions d'euros el cost dels actius de Rigat per engegar la gestió pública

Demanen que els partits portin al programa municipal del 2019 quin model volen

societat
Dijous, 15 març 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els portaveus de la plataforma Aigua és Vida compareixien aquest dimecres a Igualada per parlar dels resultats de l'auditoria que es va fer a Aigua de Rigat per part de la Diputació. Expliquen que, tot i que manca encara un estudi de tipus jurídico-econòmic, "ja hi ha elements perquè almenys el govern d'Igualada comenci les gestions per assumir la titularitat del servei d'aigua".

PUBLICITAT

Des que fa més de dos anys, la plataforma Aigua és Vida va entrar en escena, hi ha hagut ball de xifres sobre els actius d'Aigua de Rigat, els percentatges i quant podria costar que els tres ajuntaments anoiencs sense contracte normalitzat assumissin el servei i el fessin públic. L'auditoria de la Diputació xifrava en 3,1 milions els actius de la companyia a Igualada i apunten que "el cost d'adquirir els actius seria d'1,6 milions d'euros". Els seus portaveus, Pau Ortínez i Juan Carlos González, emplacen a l'Ajuntament que iniciï el procés per regularitzar (un pas que, matisen, no implica forçosament el pas a la gestió pública) el servei sense esperar el segon estudi jurídic i econòmic, que apareixerà a la tardor. 

Juan Carlos González i Pau Ortínez, a l'Estació Vella FOTO: M. SanouEls portaveus del col·lectiu demanen a l'Ajuntament d'Igualada que compti amb un assessor extern en el procés de regularització i que no ho deixi únicament en mans dels serveis municipals. A la vegada, insisteixen que els tres regidors igualadins que formen part del consell d'administració d'Aigua de Rigat l'abandonin perqué és un fet "anacrònic" i que "no passa en cap lloc més. No és de rebut que cobrin 36.000 euros entre tots per assistir a poc més de dues reunions cada any".

En canvi, refreden l'opció de resoldre el debat sobre la tipologia de gestió amb una consulta. Ortínez remarca que "les votacions d'aquesta tipologia ja hem vist les problemàtiques que han tingut, com la de la Diagonal a Barcelona". Amb tot, els portaveus sí que esperen que hi hagi un debat sobre quina aigua s'ha de consumir a la Conca d'Òdena i deixar la connexió amb l'aqüífer Carme-Capellades, ara sobreexplotat.

El 32% de l'Ajuntament dins de Rigat, eina de negociació

Aigua és Vida remarca que "la problemàtica és complexa i l'empresa no ho posarà fàcil. És molt difícil discernir exactament com es poden distribuir els actius i les infraestructures de la xarxa". També fan l'aposta perquè l'Ajuntament vengui el seu 32% de participacions a dins de l'empresa a Agbar-Suez, per "acabar la situació d'estar participant una empresa que està en fals". 

Per últim, expliquen que "a cap dels tres municipis on Aigua de Rigat no té contracte, hem trobat un partit que estigui plenament en contra de la gestió pública del servei d'aigua". Aposten perquè aquest debat estigui a l'arena electoral de les municipals del 2019. Ortínez i González demanen "als partits que facin explícita la seva proposta als electors durant la campanya".

 


2 Comentaris

J

Joan Arévalo i Vilà

Olesa de Montserrat

15 de març 2018.12:29h

Respondre

Crec que els veïns i veines d’ Igualada tindrian que coneixar el Projecte ” Aigua.coop,sccl”
abans de dicidir si volen que l’ Ajuntament faci una gestió directa, Els comentaris de la... Llegir més Joanma a’han de tenir en compta.
Aigua.coop sccl. proposa constituir una Coop, amb la participació de l’ Ajuntament.
la gestió de l’aigua municipal i la participació dels propis usuaris, revertin el guanys a la propia Coop. per invertir en la millora del servei.
Des de ”aigua.coop sccl.” quedem a la vostre disposició per explicar el que faci falta.
”si el cooperativisme és la sol·lució, quina és la pregunta ’ ”

Contacta : Joan Arévalo i Vilà president Aigua.coop sccl. Coop de segon grau. NIF: F67150060
Telf. 609 86 03 56

J

Joanma

=

15 de març 2018.11:06h

Respondre

Estic de acord que l’empresa passi a mans de l’ajuntament, pro mai que els seus treballadors que seran funcionaris municipals, treballin tan poc com els membres de la brigada municipal.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.