TORNAR

Aigua és Vida, la PAH i CCOO declinen la seva participació a la Comissió Sectorial de l'Aigua

Consideren que ”no té transcendència i s’ha creat per netejar la imatge d’haver-nos deixat fora de la Comissió d’Estudi”

societat
Dijous, 27 febrer 2020. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Consideren que no és un instrument necessari i que "ningú ha demanat la creació d'aquesta taula secundària". Assenyalen que se senten "estafats de no ser dins la verdadera comissió". 

PUBLICITAT

Representants d'Aigua és Vida, la PAH i CCOO, en una trobada amb els mitjans la tardor passadaEn un comunicat conjunt, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), Comissions Obreres (CCOO) i Aigua és Vida Anoia anuncien que no assistiran a la Comissió Sectorial de l'Aigua. Aquesta taula, impulsada per l'Ajuntament, és paral·lela a la Comissió d'Estudi del servei d'aigua on les tres entitats no van entrar (es va limitar a representants polítics i dels barris). Consideren que "aquesta segona taula, creada per JxIgualada i Igualada Som-hi, no té cap mena de legitimitat ni d'importància perquè no pot decidir res perquè la important és la que permet la llei i no aquesta. És una taula sense transcendència creada per netejar la seva decisió de deixar-nos fora de la taula encarregada de fer una memòria sobre la possibilitat de la gestió pública a Igualada".

Veuen la taula sectorial "deslegitimada perquè no hi ha cap entitat que l'hagi demanat i que la seva existència només respon a la necessitat de fer veure que ens deixen participar, essent la seva naturalesa inútil perquè només és consultiva". A banda, Aigua és Vida, CCOO i la PAH denuncien que "és una taula feta a mida perquè, sense tenir cap mena de bases que la determinin, ni havent hagut cap convocatòria pública, també hi ha convocades tres entitats econòmiques com són el Gremi de blanquers d'Igualada, l'Associació d'Empreses del Polígon industrial Les Comes (AEPIC) i la Unió Empresarial de l'Anoia, les quals mai han mostrat públicament cap interès en relació al servei de l'aigua".

Les tres entitats assenyalen que "no té bases, com sí que les té la Comissió d'Estudi del servei d'aigua a la que no ens permeten participar" i critiquen que "aquesta segona taula és un insult a la participació ciutadana perquè pretén fer creure a la ciutadania que l'Ajuntament fa participar a les entitats quan en realitat només les vol utilitzar mediàticament". Conclouen que "sense nosaltres el problema de l'aigua seguiria ocult. És una estafa institucional que se'ns deixi fora de la vertadera comissió i ens vulguin incloure en una de dubtosa transparència i sense bases regulades". Etziben que "volem participar de la Comissió amb les associacions de veïns i no hi ha res que ho impedeixi excepte la seva voluntat política. Si l'Ajuntament no fa públic el contingut de la Comissió d'Estudi del servei d'aigua, Aigua és Vida farà tot el possible per fer-ho públic".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.