TORNAR

L'Ajuntament de Capellades impulsa una campanya per al reciclatge d'olis domèstics

L’ajuntament donarà un embut als veïns per facilitar el reciclatge

societat
Dissabte, 26 febrer 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els veïns de Capellades estan rebent aquests dies a casa seva una carta de l'Ajuntament de Capellades amb què s'informa d'una nova campanya de reciclatge dels olis domèstics usats. També se'ls convida a passar per les dependències del consistori per recollir gratuïtament un embut que els ajudarà a fer aquesta tasca.

"Reciclar aquest oli utilitzat a les nostres llars és molt senzill i a la vegada important pels seus efectes negatius sobre el medi ambient. Amb aquesta iniciativa l'Ajuntament vol fer valdre la gestió d'un residu que fins ara no era valorat. L'oli de fregir és un dels residus més contaminants del medi ambient, ja que un sol litre d'oli contamina 1000 litres d'aigua i, quan s'aboca a la pica, aquest arriba als rius, als mars i als aqüífers afectant greument els éssers vius d'aquests ecosistemes. En canvi, l'aprofitament d'aquests olis usats, ens permetrà convertir-lo en biodièsel, un combustible menys contaminant que el gasoil, evitant alhora més emissions de CO₂", han explicat des del govern capelladí.

Afegeixen que "recollir l'oli usat és molt senzill" i detallen com es pot fer: "cal tenir una ampolla de menys de 3 litres, anar-hi posant dins els olis usats, filtrant el màxim possible –l'embut ens ajudarà a passar l'oli per exemple de la paella a l'ampolla nostra- i porta'ls al punt habilitat que ens quedi més a prop. Si l'ampolla és de més de 3 litres, s'haurà de portar a la deixalleria. Es pot reciclar qualsevol mena d'oli: oliva, gira-sol, de llaunes en conserva."

L'ajuntament capelladí ha instal·lat 4 punts taronja per deixar l'oli usat. 2 estan al mateix lloc que la deixalleria mòbil: cantonat passeig Miquel i Mas amb C/ d'Oló i C/ del Fossar cantonada amb C/ Sarrià de Ter. Els altres 2 punts són a la cantonada del C/ Divina Pastora amb Sarrià de Ter i al C/ Anselm Ferrer entre els carrers Miramar i Miranda.

L'embut es pot recollir a l'Ajuntament de Capellades, al número 9 del carrer Ramon Godó, de dilluns a divendres de 9 a 14 hores.

Contes per a infants

La campanya també contempla una acció adreçada als infants. Es tracta de l'edició d'uns contes, en anglès i català, que els infants podran pintar i que expliquen la història de l'oli.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.