TORNAR

L'Ajuntament d'Igualada impulsa un servei de cangur gratuït

L’espai entrarà en funcionament el 26 de setembre i està orientat a infants des de 4 mesos fins a 4t de primària

societat
Divendres, 16 setembre 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
PUBLICITAT

"Donar un espai personal a les persones cuidadores d'infants, en la majoria dels casos dones, quan sentin que ho necessiten, sigui per casos d'urgència o per gaudir de moments de plaer personal" és l'objectiu del nou projecte impulsat per l'Ajuntament d'Igualada, des dels serveis d'Infància i Igualtat, amb el suport de l'Àrea d'igualtat de gènere de la Mancomunitat de la Conca d'Òdena i amb el finançament del Departament d'Igualtat i feminismes de la Generalitat de Catalunya i el Plan Corresponsables del Ministerio de Igualdad. Es tracta d'un nou servei de cangur gratuït, de tres hores setmanals, per a infants de 4 mesos fins a 4t de primària.

L'espai s'obrirà el 26 de setembre i s'adreça a les persones empadronades a Igualada i davant d'una alta demanda, es donarà prioritat a les famílies monoparentals i a les dones víctimes de violència masclista.

Servei professional

Des del govern igualadí, les regidores Carme Riera i Carlota Carner han explicat que el servei es durà a terme a càrrec de professionals, a través d'una empresa concessionària, amb educadors i animadors socioculturals, per donar així un servei de qualitat i també professionalitzar la tasca de les cures i donar visibilitat a un sector professional poc valorat.

El servei es farà a La Casa del Parc i als equipaments cívics municipals

El servei va orientat a dos grups d'edat: nadons (Infants a partir de les 16 setmanes d'edat, fins a infants en edat de P2) i Infantil-Primària (infants que cursin P3 fins a 4t de primària, inclòs), i hi haurà disponibles 10 places a cada grup. La ubicació física del servei serà a La Casa del Parc pels nadons i als equipaments cívics municipals en el cas d'infantil i primària.

Màxim, tres hores setmanals

El servei és gratuït i els interessats podran fer-ne ús un màxim de tres hores setmanals per infant. La reserva del servei es farà a través d'una aplicació web, amb una antelació mínima de 24 hores, en la qual l'adult es donarà d'alta a la plataforma i del seu usuari penjarà la fitxa dels menors que estiguin a càrrec seu. En aquesta fitxa hi constarà tota la informació necessària sobre l'infant per a poder donar el millor servei. Més informació i reserves en aquest enllaç.

 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.