TORNAR

L'Ajuntament d'Igualada iniciarà al juny el porta a porta als grans comerços

És una de les actuacions d’un pla de millores que es vol fer en la recollida selectiva a la ciutat

societat
Dijous, 12 maig 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El pròxim mes de juny l'Ajuntament d'Igualada començarà el servei de recollida porta a porta en grans productors, com supermercats, restaurants o grans comerços. Aquesta és una de les accions que el govern igualadí desplegarà en el marc d'un paquet de millores en el servei de recollida selectiva a la ciutat. Entre altres, també cal destacar l'ampliació de l'horari de la deixalleria municipal i la de l'horari de recollida de voluminosos i l'ampliació i reubicació dels contenidors de recollida selectiva a la via pública.

Aquestes setmanes l'Ajuntament d'Igualada està celebrant sessions participatives amb els restauradors i grans comerços per definir el servei de recollida porta a porta que es posarà en marxa el mes de juny. Els comerços hauran de lliurar a la porta de l'establiment els residus de forma separada segons un calendari i horaris establerts per a cada fracció. "Aquest nou sistema permetrà la recuperació de molts materials que fins ara acabaven a l'abocador, suposant una millora ambiental i també d'eficiència econòmica", han manifestat des del govern igualadí, que vol fer "un pas endavant que suposarà una millora en matèria de residus i un fort compromís ambiental amb la ciutat."

Les sessions participatives per als comerços i restauradors. Els comerços estan convidats a participar el dilluns 16 (de 15 a 16.30 h a l'auditori del Museu de la Pell), dimarts 17 (de 10.00 a 11.30 h al Fashion Lab), dilluns 23 (de 10.00 a 11.30 h telemàtica) i dimecres 25 (de 15.00 a 16.30 h telemàtica). Les sessions pels restauradors seran el dilluns 16 (de 10.00 a 11.30 h a l'auditori del Museu de la Pell) i el dimarts 24 (de 17.00 a 18.30 h telemàtica). Els paradistes del Mercat tenen la cita el dimarts 17 (de les 16.00 a les 17.30 h a l'auditori del Museu de la Pell) i el dimarts 24 (de les 14.00 a 15.30 h telemàtica).

Des del govern municipal remarquen que "els residus comercials representen de mitjana als municipis catalans entre un 36% i un 40% del total de residus que es generen. Per aquest motiu, el decret legislatiu 1/2009, de 21 de juliol, pel qual s'aprovava el Text refós de la Llei reguladora dels residus, estableix l'obligatorietat de la correcta separació en origen i el reciclatge de totes les fraccions de residus a les activitats comercials i industrials".

Miquel Vives, regidor de Sostenibilitat de l'Ajuntament d'Igualada ha assenyalat que "aquestes actuacions ajuden a seguir amb l'increment en la recollida selectiva de la ciutat. La recollida selectiva ha millorat molt els últims anys, i amb aquestes accions fem un pas endavant per a millorar-la encara més".

Entre altres millores, també cal fer esment de l'ampliació de l'horari de la deixalleria fixa -obrint diumenges al matí-; el nou servei de recollida concertada de poda amb saques, i la recollida de voluminosos s'amplia a dos dies a la setmana (dilluns i dijous).

A partir d'aquest mes de maig, gairebé la totalitat d'ubicacions de contenidors de la ciutat disposaran de les 5 fraccions de selectiva (255 ubicacions en total, 5 pendents completar) i és que l'Ajuntament ha incrementat els darrers cinc anys el nombre de contenidors d'envasos en un 57%, un 70% en els de vidre i un 55% en els de paper. A més a més, s'ha estudiat el canvi d'ubicacions d'alguns grups per tal que el servei sigui el més complet possible i respongui a les necessitats de cada carrer. En aquest sentit, Miquel Vives ha assenyalat que "les enquestes i estudis indicaven que el nivell de reciclatge augmentaria si els diferents contenidors de selectiva estiguessin agrupats, una aportació que ens va semblar encertada i així ho hem fet".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.