TORNAR
PUBLICITAT

L'Ajuntament d'Igualada matisa l'alarma pel "turisme de residus"

La ciutat millora en dades de recollida selectiva, però és a nou punts de la mitjana nacional

societat
Dimarts, 18 setembre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Les dades de la recollida selectiva, encara provisionals, del 2017, indiquen una millora de més de tres punts respecte a les precedents en el cas d'Igualada. L'Ajuntament considera que el nou format de recollida d'altres municipis limítrofs pot afectar a les dades del 2018, però desmenteix cap problemàtica.

PUBLICITAT

El cas del "turisme de residus" o "d'escombraries" ha planat durant aquests mesos en els que el Consell Comarcal ha de desenvolupar la implementació del seu nou sistema de recollida. Un sistema que combina el "porta a porta" amb la recollida en àrees delimitades i tancades. Hi ha 22 municipis anoiencs que s'acullen al sistema i algunes veus han assenyalat que els veïns dels pobles que es volen 'escapolir' traslladen alguns dels seus residus a altres viles on es manté el sistema clàssic de contenidors. Un d'aquests casos és Igualada. Ara bé, Jordi Pont, tinent d'alcalde, ha apuntat que "si bé les dades del 2018 poden ser diferents, no podem criminalitzar el porta a porta. El Consell està fent un gran esforç".

Un grup de contenidors a l'Av. Barcelona FOTO: Ràdio IgualadaIgualada admet que "és habitual que quan comencen experiències d'un nou sistema de recollida, hi hagi un repunt de la quantitat de residuss a les ciutats de la vora, però per norma general, s'estabilitza. Caldrà detectar on és el problema i esperem que es pugui resoldre. Si anés a més, caldria prendre mesures, però és aviat i és una experiència interessant". 

Pont considera que "de moment, les xifres que coneixem són molt bones en aquests mesos, als pobles. Els encoratgem a continuar. Cadascú ha de fer la feina a la seva manera i ells estan assolint números molt positius. De moment, no creiem que es pugui parlar d'incivisme, sinó de 'pràctiques mandroses' que es poden corregir". 

Més de tres punts

Els responsables de l'Àrea de Medi Ambient igualadina consideren que la millora del 2017 respecte el 2016, de 27,15 a 30,83% en el percentatge de recollida selectiva és "molt bona". Són dades encara en brut, o sigui, no s'han retirat els impropis, que no s'han posat en la fracció correcte, però indiquen un augment sensible que s'encadena amb el de 2016. El 2015, Igualada i l'Anoia quedaven per dessota de la mitjana catalana. La capital, amb un 25,36% de recollida selectiva bruta respecte al 38,98% nacional. Ara, la mitjana catalana s'ha situat en un 39,93%.

 

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.