TORNAR
PUBLICITAT

L'Ajuntament d'Igualada plantarà 325 arbres nous aquest any

L’objectiu és ”substituir els que s’han de retirar per raons de seguretat o canviar per espècies més adequades a l’entorn urbà”.

societat
Dijous, 20 febrer 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El còmput d'arbres que s'hauran plantat en dos anys superarà els 800. Es plantaran espècies com  cirerers del Japó, pereres de flor, pruneres de flor, espinalbs, aurons blancs o arbres de Judes.

PUBLICITAT

El batlle, a la zona del parc del Gasògen, un dels punts on es plantaran arbresL'Ajuntament d'Igualada ha anunciat el Pla d'Arbrat que engegarà les setmanes vinents. Es vol donar continuïtat a les accions dutes a terme en el del 2019, gràcies a les quals es van plantar 498 arbres a la ciutat. Seguint la planificació prevista, en el pla d'enguany es plantaran 325 arbres, que permetran reposar els que s'han mort i substituir els que s'han de retirar per raons de seguretat o bé per canviar-los per espècies "més adequades a l'entorn urbà". Es vol evitar que es malmetin elements de la via pública i també afectacions a la ciutadania, com ara al·lèrgies i altres molèsties respiratòries.

Les espècies que s'introduiran són, entre d'altres, cirerers del Japó, pereres de flor, pruneres de flor, espinalbs, aurons blancs o arbres de Judes. Els nous arbres s'ubicaran en zones com el barri de les Flors, la ronda de Fàtima, la zona del Gasogen, el carrer del doctor Pujades, la plaça de Cal Font, l'entrada del Polígon Industrial venint d'Òdena (entrada 555 de l'autovia) o el circuit inclusiu.

En la presentació de les actuacions, el batlle Marc Castells assegurava que "volem una ciutat amb molts arbres, però amb arbres adequats a la ciutat". La renovació progressiva de l'arbrat viari "interacciona amb la gestió dels espais verds de la ciutat, ja que, a banda d'aquesta introducció d'espècies més adequades a la planificació urbanística", també té en compte aspectes com el control la seguretat dels ciutadans, l'eliminació de l'ús d'herbicides químics, la millora de la gestió integrada de plagues, la dràstica reducció de l'ús d'insecticides i plaguicides, l'increment de la biodiversitat o renaturalització dels espais verds. Segons el batlle, "el Pla d'Arbrat pretén, en definitiva, millorar la ciutat per millorar qualitat de vida dels ciutadans".

PUBLICITAT

3 Comentaris

K

Kim

Igualada

20 de febrer 2020.19:05h

Respondre

Tot el que llegeixo està molt bé.

Sóc una veïna del districte de Les Comes, fa 20 anys que visc al carrer de l’Abat OLiba, NOMÉS UNA VEGADA, l’any 2000, any en el que em vaig traslladar a... Llegir més viure a aquest domicili, s’han podat els arbres d’aquest carrer i tractat les seves malalties. Des de les hores, res de res.

Les Robinies del carrer estan malaltes -reconegut per un responsable de l’Ajuntament-. S’assequen, i les seves branques seques cauen en les voreres. Repeteixo, en 20 anys, no se’ls ha fet res a aquests arbres.

Tampoc ningú cuida els escorcells, a la primavera, les herbes creixen en aquests espais, es fan altíssimes i s’assequen a l’estiu, donant una gran sensació d’abandó en tota la zona, zona, recordeu, molt visitada per celebrar-se allí tot tipus d’esdeveniments lúdics i esportius, mostrant un aspecte deplorable als ulls dels que ens visiten.
Alguns veïns cuidem els que tenim enfront de les nostres cases, però la immensa majoria, sobretot a la primavera i estiu, ofereixen un aspecte penós.

En fi, que està molt bé plantar arbres a la ciutat, els adoro. I repoblar els que falten, ho aplaudeixo.
Però cuidin, si us plau, els que hi ha, no dic que ens toqui tots els anys, sé que són molts arbres els que hi ha, però 20 anys, 20, és excessiu.

M

Montse

Igualada

20 de febrer 2020.18:28h

Respondre

Em sembla molt bé que es plantin arbres a Igualada, però als 325 hi hauriem de restar la gran quantitat d’arbres que s’estan tallant als carrers Alemanya i Gran Bretanya. Una pena.

j

josep

igualada

20 de febrer 2020.13:42h

Respondre

Veurem, a la ronda de Fatima en falten de varis anys 77 es replantaran ? O el Sr. Alcalde fa ”volar coloms” es que per lo que veig ja molts veins de diferents llocs que en reclamen , en tindrá... Llegir més per tots? I repeteixo, Veurem .

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.