TORNAR

L'Ajuntament d'Igualada subvenciona 24 instal·lacions fotovoltaiques

Amb un import global de 32.249 euros

societat
Diumenge, 2 gener 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquesta setmana ha finalitzat el període de sol·licitud de subvencions per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques fetes al llarg del 2021. S'han presentat un total de 24 sol·licituds. L'Ajuntament d'Igualada subvenciona el 30% del cost d'aquestes instal·lacions, incloent-hi els materials i la mà d'obra. L'import de les ajudes atorgades ascendeix a 32.249 euros.

El regidor de Sostenibilitat de l'Ajuntament d'Igualada, Miquel Vives, ha destacat "la bona acollida que ha tingut aquesta mesura que ha subvencionat instal·lacions ubicades en tots els barris de la nostra ciutat".

Des del govern igualadí han assenyalat que "aquesta és una de les mesures que l'Ajuntament emprèn contra el canvi climàtic per incentivar entre la ciutadania l'aposta per instal·lacions i accions favorables al medi ambient. A les subvencions per les instal·lacions fotovoltaiques s'hi sumen les campanyes "Reciclos" i "Mou-te pel zero" que promouen la reducció de generació de residus", afegint que "des de l'Ajuntament també s'estan realitzant accions contra el canvi climàtic i campanyes de difusió, conscienciació i formació per a la ciutadania. Entre les accions realitzades en aquests últims anys Vives ha destacat la portada d'aigües de la Llosa del Cavall ara fa dos anys, la compra de vehicles elèctrics a l'Ajuntament i la instal·lació de plaques fotovoltaiques en els edificis municipals. Pel que fa a les campanyes de conscienciació s'ha treballat amb el Consell d'Infants d'Igualada i s'han realitzat diverses campanyes al Mercat Municipal i als equipaments esportius."


4 Comentaris

p

paio

Igualada

4 de gener 2022.11:06h

Respondre

Si això és cert és greu. A l’Ajuntament d’Igualada son uns incompetents? Volen confondre els que han decidit posar instal·lacions fotovoltaiques? Aquests 24 estaven mal informats? Crec que... Llegir més l’Ajuntament hauria de respondre clarament.

pedro-somacarrera

Pedro Somacarrera

IGUALADA

3 de gener 2022.12:39h

Respondre

Aquestes subvencions NO son compatibles amb els ajuts dels “Fons Europeus”…que son molt més importants en quantitat que les de l’ajuntament

Per què l’ajuntament d’Igualada, com han... Llegir més fet la majoria d’ajuntaments que han volgut beneficiar als seus ciutadans i no limitar-los (en el cas residencial) o fer-los triar per una subvenció en detriment d’una altra no han optat (reitero com han fet altres ajuntaments) per una bonificació d’impostos com l’IBI que si son compatibles amb l’ajut regulat pel RD 477/2021 (fons europeus) ja que els beneficis fiscals no tenen consideració de subvenció?....

Una llástima

P

Pedro Somacarrera

Igualalada

10 de gener 2022.14:41h

RECTIFICACIÓ: Si bé és cert que aquestes subvencions són incompatibles amb els fons europeus. EXISTEIXEN en les ordenances municipals unes bonificacions en l’IBI per instal·lacions de plaques... Llegir més fotovoltaiques…DEMANO DISCULPES (l’empresa que ens tramiten les subvencions europees, ens havia dit que les subvencions europees eren incompatible amb les de l’ajuntament i a més, inicialment negava l’existència de l’esmentada bonificació)

P

Pedro

Igualalada

3 de gener 2022.10:22h

Respondre

Bon dia i bon any,

És una llàstima que l’ajuntament d’Igualada no hagi optat, com han fet altres ajuntaments, per una reducció
o bonificació d’impostos com l’IBI ja que aquesta... Llegir més subvenció de l’ajuntament són imcompatibles amb les ajudes dels fons Europeus (regulats pel RD 477/2021) ja que les ajudes o subvencions dels Fons Europeus, són molt més altes que les otorgades per l’ajuntament ... i qualsevol d’aquestes instal.lacions subvencionades ja no podràn, a més beneficiar-se dels Fons Eurpeus...la pregunta és:

Per què l’ajuntament d’Igualada, com han fet la inmensa majoria d’ ajuntaments que realment han volgut beneficiar als seus ciutadans i no limitar-los o fer-los optar per només una de les subvenció en detriment d’una altra no han optat (reitero com han fet altres ajuntaments) per una bonificació d’impostos com l’IBI que si és compatible amb l’ajut regulat pel RD 477/2021 (fons europeus) ja que els beneficis fiscals no tenen consideració de subvenció?...

Una llàstima ...

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.