TORNAR
PUBLICITAT

L'Ajuntament de Jorba ja disposa d'un catàleg de masies i cases rurals

Els propietaris podran reconstruir o rehabilitar les masies incloses en el catàleg

societat
Dilluns, 30 juny 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
En els darrers anys l’Ajuntament de Jorba ha elaborat i ha realitzat tots els tràmits d’aprovació del Pla especial urbanístic del catàleg de masies i cases rurals de Jorba, "una eina positiva i necessària, sobretot en municipis amb moltes masies com Jorba", assegura la regidora d'Urbanisme de l'Ajuntament de Jorba, Isabel Marmi, impulsora dels treballs d’elaboració tècnica.

Masia de Cal Puiggrós

Els propietaris de les masies incloses al catàleg podran reconstruir o rehabilitar-les, sense la necessitat de tramitar un pla especial urbanístic específic o l’autorització prevista a l’article 48 de la Llei d’urbanisme, uns tràmits complexos i llargs. Segons explica la regidora Isabel Marmi: "La inclusió d’una masia en el catàleg permet que els seus propietaris la puguin reconstruir o rehabilitar per portar-hi a terme els usos que preveu la Llei d’Urbanisme de Catalunya".

El pla està format, en primer lloc, pel propi catàleg de masies (amb 58 masies identificades), que descriu aquelles edificacions que compleixen determinats requisits que fan necessària la seva preservació i recuperació per raons arquitectòniques, històriques, ambientals, paisatgístiques o socials, per poder-les destinar a algun dels usos autoritzables en sòl no urbanitzable.

En segon lloc, consta de l’inventari d’edificacions en sòl no urbanitzable (amb 239 fitxes d’edificacions), que inclou la resta d’edificacions existents en sòl no urbanitzable, que no tenen la consideració de masia.

Finalment, compta amb les normes reguladores, que estableixen diferents graus d’intervenció en funció del tipus de construcció de què es tracti: G1 per les masies, G2 per construccions agrícoles, G3 per ruïnes no rellevants i elements discordants, G4 per edificacions unifamiliars que no tenen la consideració de masia, G5 per equipaments, G6 per granges, G7 per magatzems i G8 per edificacions religioses.

Així mateix, la regidora jorbenca destaca que la resta d’edificacions que no han estat considerades masies, també hi queden ben regulades, fet que atorga informació i seguretat jurídica tant als actuals com als possibles nous propietaris. Així, en les edificacions que s’ajusten al règim d’ús establert per al sòl no urbanitzable, "s’hi admeten obres de consolidació, reforma i rehabilitació, i el manteniment dels usos i les activitats existents sempre que compleixin determinats requisits", concreta Marmi. Per a les que no s’ajusten al règim d’ús del sòl no urbanitzable, les actuacions que poden realitzar-s’hi depenen de si van ser autoritzades o no en el moment d’implantar-se i hagi prescrit l’acció de restauració en el cas d’haver-se implantat il.legalment. Les primeres s’assimilen a les que s’ajusten al règim d’ús establert pel sòl no urbanitzable, i per a les darreres, únicament s’hi admeten obres de reparació que exigeixin la salubritat, la seguretat de les persones o la bona conservació de les construccions i instal·lacions, sempre que no s’hagin de refer fonaments o parets mestres.

Aquesta nova norma urbanística del municipi jorbenc, s’ha elaborat amb una ampli procés de participació ciutadana, i totes les seves fases fins la versió definitiva actual, s’han pogut consultar a la web municipal www.jorba.cat


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.