TORNAR

L'Ajuntament jorbenc "ampliarà" la consulta popular sobre el Pla Director

El consistori es compromet a brindar el suport institucional a la consulta

societat
Dijous, 13 maig 2021. 10:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els regidors de l'Ajuntament jorbenc impulsaran la consulta i la volen fer extensiva a quin model de desenvolupament econòmic volen els veïns. La plataforma Jorba Reflexiona va presentar fa mesos una sol·licitud perquè el consistori iniciés els tràmits d'una consulta popular.

PUBLICITAT

L'Ajuntament de Jorba ha anunciat que "assumirà i ampliarà" la proposta de la plataforma ciutadana Jorba reflexiona de convocatòria d'una consulta popular no referendària amb relació a l'ampliació de sòl industrial del municipi per ubicar-hi en part el Parc Tecnològic i Empresarial previst en el Pla Director Urbanístic d'Activitat Econòmica de la Conca d'Òdena (PDUAECO).

Tots els regidors del municipi assenyalen que "que la maduresa i l'experiència de l'administració i, sobretot, de l'administració municipal, en els processos electorals fa que sigui el marc idoni per tirar endavant la iniciativa d'una consulta popular no referendària com la que ha sol·licitat Jorba Reflexiona". El fet que la consulta sigui institucional també estalviarà a la plataforma el "carregós procés de recollida i validació de signatures previst a la llei".

L'alcalde de Jorba David Sànchez vol "aprofitar la consulta per conèixer també com pensen els veïns que ha de ser el model de futur del municipi i quines vies prefereixen per crear-hi llocs de treball. Volem posar al centre del debat el model de poble i volem que la consulta serveixi perquè tothom expliqui el seu model". Així, els jorbencs podran donar la seva opinió sobre la necessitat d'atraure nova indústria, sobre la classificació de sòl industrial i sobre els projectes d'instal·lacions d'energies renovables previstos al municipi. En les pròximes setmanes tindrà lloc la celebració del ple en el qual és previst aprovar la iniciativa institucional amb el consens de tots els membres electes i es debatrà la data i les preguntes del referèndum. La qüestió que planteja Jorba Reflexiona en la consulta popular no referendària és preguntar als jorbencs si estarien "d'acord en destinar nou sòl a usos industrials dins del terme municipal de Jorba, més enllà de l'aprovat al POUM del 2015, que ja incloïa noves hectàrees de sòl industrial".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.