TORNAR
PUBLICITAT

L'Ajuntament mantindrà l'aposta per la pista de gel però n'ajustarà el funcionament

L’Associació de Veïns de Cal Font i Travesseres ha denunciat l’excessiu soroll dels motors

societat
Dimarts, 28 gener 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'Ajuntament assenyala que s'ha estés la durada de la instal·lació per la bona resposta de públic, però que s'ha ajustat el seu funcionament davant les queixes i s'introduiran canvis de cara a l'any vinent. L'aposta per la campanya comercial de Nadal "és ferma i és exitosa, la seguirem fent i tenim els comerciants al costat".

PUBLICITAT

El govern igualadí manifesta que mantindrà la seva aposta per la pista de gel i el tobogan, però que també incidirà en millores en el seu funcionament per minimitzar l'impacte al veïnat de la zona de Cal Font. Fonts de l'Ajuntament apunten que "som sensibles a les queixes pel soroll que generava el tobogan" i que per això "es va resoldre que en horari nocturn, només funcionés un compressor dels quatre que disposa la màquina de fred de la pista de gel" i "també des de l'Ajuntament es va ordenar l'apantallament de la màquina".

El tobogan, una novetat del 2018Així, "amb l'adopció d'aquestes mesures correctores es va reduir el soroll procedent de la instal·lació" i es va "donar compliment als paràmetres assenyalats a l'ordenança municipal del soroll". Sobre altres efectes que han denunciat els veïns "cal indicar que les condicions lumíniques dels habitatges difícilment queden afectades per l'estructura del tobogan, que està situat al mig de la plaça; i, pel que fa a l'aigua, cal dir que es tracta de pèrdues esporàdiques a la banda del carrer Aurora i que, en aquest cas, l'empresa instal·ladora de la pista ha procedit a tirar sal damunt la zona afectada per garantir la seguretat dels vianants".

Una associació veïnal afirma que "supera els decibels permesos"

Diversos veïns i veïnes de la zona, agrupats en l'Associació de Veïns, Oci i Descans de Cal Font i Travesseres, assegurava després de les festes que "el motor de la pista supera els decibels permesos a les ordenances municipals, és un soroll constant que no ens permet dormir" i criticava la durada de la instal·lació, el cost econòmic i energètic, a més que "és una activitat elitista, té un cost elevat que fa que alguns infants no puguin pujar-hi". L'entitat indica també que hi ha altres problemàtiques a Cal Font com la brutícia o els sorolls provinents dels locals d'oci nocturn.

La durada de la instal·lació

L'Ajuntament, per la seva part, assenyala que "la durada de la pista de gel i el tobogan s'estenia de la primera setmana de desembre fins a la setmana després de Reis. No obstant això, enguany aquest termini s'ha ampliat sensiblement a sol·licitud de l'associació Igualada Comerç". El govern afegeix que "constitueixen un pol d'atracció de visitants per a la ciutat, ja que el 54,5% dels usuaris són forans (un 22,6% són de fora de la Conca d'Òdena) i, alhora, un pol d'entreteniment per als ciutadans d'Igualada, de manera, que sens dubte, la seva capacitat d'atracció beneficia el conjunt del municipi".

Fonts municipals també comenten que "el funcionament de la instal·lació va acabar el diumenge 19 de gener" i avancen que de cara a la Campanya de Nadal 2020-2021, "es tindran en compte tots els suggeriments que els veïns han fet arribar. Ja estem preparant novetats, que consensuarem amb les associacions de comerciants."

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.