TORNAR

L'Ajuntament de Montbui impulsa un pla de xoc per fer front als efectes econòmics de la crisi

societat
Dilluns, 25 maig 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Dilluns passat, Santa Margarida de Montbui passava a la fase 1 del desconfinament, com la resta de municipis de l'Anoia i de la regió sanitària. Des del govern municipal, s'han pres "mesures urgents a nivell sanitari i social, per tal de garantir que quedessin cobertes les necessitats bàsiques de la ciutadania.", una aèrie de mesures inicials per fer front a l'impacte de la crisi.

PUBLICITAT

D'aquesta manera, en el ple —telemàtic— celebrat el passat dilluns 4 de maig, s'aprovava una primera mesura destinada a pal·liar alguns dels efectes de la Covid-19 al municipi. Els grups de l'equip de govern al consistori montbuienc (Ara Montbui i Som Montbui-ERC) van donar llum verda a una modificació de crèdit de 199.000 euros "que permetrà utilitzar una part del romanent de tresoreria de l'exercici de 2019 (179.000 euros) i 20.000 euros destinats inicialment al pressupost de la Fira de Maig, que enguany no s'ha pogut dur a terme i que ara es redestinen a ajudar els comerços del municipi". Tot plegat, han afegit des del govern municipal, "és possible per la bona salut de les finances municipals, que van tancar 2019 amb un romanent de tresoreria per a despeses generals de més de 4'2 milions d'euros".

Des del govern municipal montbuienc s'han destinat 30.000 euros "a atencions benèfiques i assistencials, com la compra d'aliments, productesde primera necessitat i altres"; i també s'ha habilitat una partida de 5.000 euros "per a la compra de productes farmacèutics i material sanitari (mascaretes, material de protecció i prevenció, etc)", han explicat des de l'ajuntament monbuienc.

També s'ha obert una partida de 60.000 euros "per garantir la propera reobertura de Mont-aQua, assegurant l'equilibri pressupostari de l'equipament i reduint d'aquesta manera el preu a pagar pels usuaris", han afegit fonts municipals.

Amb l'objectiu de promocionar, conjuntament amb els ajuntaments de la Conca, una campanya de foment del comerç de proximitat (“Cor Blau i Cor Verd”) que inclou l'elaboració d'una web conjunta dels comerços de tota la zona, s'ha creat una partida de 10.000 euros.

S'han previst d'altres 20.000 euros per obrir una línia d'ajuts econòmics a les entitats del municipi, a base de subvencions.

pel que fa a les obres, s'han ampliat 30.000 euros "per tal de garantir les obres d'urbanització de la connexió entre el Carrer Sant Jaume i el carrer La Tossa", han explicat des del govern de Montbui.

També s'augmenten d'altres partides com ara manteniment a l'escola Antoni Gaudí (14.000 euros), mobiliari i estris (5.000 euros) i també es destinen 5.000 euros més per habilitar una nova zona al cementiri municipal.

La modificació de crèdit inclou també una previsió de 15.000 euros per fer front a la despesa que suposa canviar el sistema antiincendis de Mont-aQua, i també es preveu una despesa de 5.000 euros per realitzar des del Departament de Sanitat una campanya informativa de les mesures de prevenció relacionades amb la Covid-19.

Des de l'equip de govern montbuienc s'ha insistit "en la importància i necessitat d'aprofitar la bona situació econòmica de la institució municipal per tal de realitzar d'un pla de xoc amb importants mesures de caire social i econòmic, que inclouria mesures com ara l'incentivament dels Plans d'Ocupació per a aquelles persones amb més risc d'exclosió social i també s'ampliarien les ajudes i beques per als col·lectius més necessitats. També es treballa en mesures d'impacte econòmic per ajudar els autònoms i el petit comerç montbuienc".

Aquest paquet de mesures s'aniran concretant durant les properes setmanes, i algunes d'elles es podrien aprovar en el Ple Municipal Ordinari de maig, que es durà a terme aquest dijous 21 de maig, a les 19 hores, i que es realitzarà novament de forma telemàtic. Es podrà seguir aquesta sessió, en directe, via streaming, a través de la pàgina web municipal www.montbui.cat.

Més informació sobre la COVID19

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.