TORNAR

L'Ajuntament de Montbui licita les obres de reurbanització del carrer i la plaça Major del Nucli Antic

Amb un pressupost de 920.551,91 euros

societat
Dimarts, 16 agost 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'Ajuntament de Santa Margarida de Montbui ha obert el procés de licitació de les obres de reurbanització del carrer Major i la plaça Major, dos espais emblemàtics del Nunci Antic. El projecte va ser redactat pels arquitectes Victoria Caballero i Marc Manzano, i ha sortit a licitació pública per un import de 920.551,91 euros IVA inclòs (dels quals 464.449,13 euros corresponen a la remodelació del Carrer Major i 456.102,78 són per a la millora de la Plaça Major), té un termini d'execució màxim de vuit mesos.

PUBLICITAT

Des de l'ajuntament montbuienc assenyalen que són unes obres "que potenciaran l'ús per a la ciutadania del centre històric montbuienc, limitant les zones de pas de vehicles, i recuperant espais de gaudi per a les persones."

 Les obres contemplen, entre altres punts, l'ampliació de l'àmbit del carrer Major, incloent-hi la placeta carrer Sant Magí. També es farà el soterrament de serveis de tot l'àmbit d'actuació, es plantegen aparcaments a la zona més ampla del carrer i també que s'ampliarà l'espai de les escales de la Font de la Macària, envoltant per complet l'accés i perllongant l'espai cap a l'interior del carrer d'en Pedret per garantir i preservar el valor històric de l'indret. D'igual manera es conservaran el paviment i la barana actual de les escales de l'església.

Pel que fa a la Plaça Major, es recuperarà aquest espai per a l'ús i el gaudi dels veïns i veïnes. Es mantindrà l'organització de la Plaça per facilitar-ne la celebració de places i celebracions i també es vol integrar els elements de disseny amb els símbols de l'entorn, com ara el Rec del Comú.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.