TORNAR

L'Ajuntament preveu "una millora qualitativa" aviat en la recollida selectiva a Igualada

Miquel Vives assenyala que ”s’ha millorat en la recollida de totes les fraccions”

societat
Dijous, 9 setembre 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Les dades de recollida selectiva de l'Anoia es troben entre les més discretes del país, amb poc més d'un 45% el 2020. A la capital, amb un 38,2%, el govern assumeix que cal reduir les tones de rebuig (per eludir pagar més) però augura millores amb la introducció de les noves eines.

Les dades que va donar a conèixer l'Agència Catalana de Residus aquest estiu indiquen que Igualada, amb un 38,2%, és lluny dels objectius marcats per la Unió Europea. Segons Miquel Vives, regidor de Medi Ambient d'Igualada, ja s'han començat a implementar mesures -algunes anunciades els darrers mesos- per millorar les xifres. Unes xifres que ja son notòriament millors: "el 2020 vam millorar en la recollida de totes les fraccions". Vives indica que "els programes amb incentius, com Reciclos, tenen molt bona rebuda i altres ciutats els utilitzen". També s'activarà la recollida porta a porta per als comerços i la introducció de "contenidors de les cinc fraccions" amb "noves ubicacions". Mesures que han de contribuir que "aviat hi hagi un salt qualitatiu en la recollida selectiva".

Els índexs d'Igualada son més baixos que la mitjana comarcal. S'ha millorat en vuit punts en tres anys pel que fa a recollida selectiva bruta (RSB), però se segueix per sota de capitals veïnes com Manresa o Vilafranca, amb un 46,73 i un 39,51%, respectivament. La problemàtica, però, és a totes les ciutats grans de l'Anoia i també a la Conca, on Montbui (25,15), Òdena (24,05) i Vilanova (37,44%) tenen dades de recollida selectiva per sota de les de la capital.

Vives assenyala la millora en les diferents fraccions per ressaltar que hi ha. En tones de matèria orgànica, el 2020 van ser 2.139,54, unes 120 que l'any anterior; unes 125 tones més en envasos lleugers; 270 tones més en voluminosos i, per exemple, es va duplicar d'un any a l'altre la quantitat de runa, que va passar de 135 a 285 tones. En les dades de poda i jardineria, vidre o tèxtil, no hi ha hagut variacions sensibles. Amb aquestes millores que s'han d'aplicar, el govern espera que les dades del 2021 siguin sensiblement millors: "és important baixar el nombre de tones de rebuig, però també ho és la qualitat amb la qual es recicla". Una qualitat que és un dels talons d'Aquil·les de la recollida selectiva a l'Anoia.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.