TORNAR

L'Ajuntament restringeix l’accés a la resclosa de Jorba a vianants i bicicletes

El camí quedarà definitivament tancat el proper 16 de desembre

societat
Dijous, 8 desembre 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Situat a l’est de la riera de Rubió, el camí del Rec porta fins a la resclosa, un petit estany artificial construït per a l’acumulació d’aigua per a regar els horts i com a punt d’abastament per a la prevenció d’incendis. Més de quaranta horts disposen d’aquesta font d’aportació d’aigua. Aquest camí pla -que voreja la carena de la vall- i l’estany que acull una colònia d’ànecs, són un dels entorns naturals més atractius del municipi de Jorba, i per això és una zona ideal per al passeig en família i per a la gent gran.

PUBLICITAT

Accés al camí del rec, direcció de la resclosa

L'Ajuntament de Jorba ha limitat el pas pel camí que va cap a la resclosa als vianants, bicicletes i només a vehicles autoritzats, com ara els vehicles per a la realització de serveis municipals o pels usuaris dels horts del Rec de Jorba. Queda prohibit també l’ús per a les motocicletes, ciclomotors i quads.

Canvis en la regulació de l'ús del rec

Al mateix temps, l’Ajuntament de Jorba ha modificat la regulació de l’ús del Rec del municipi. La regulació s’ha fet a través d’una ordenança fiscal, en base a la qual, els propietaris dels horts que en facin ús hauran de pagar, per a l’any 2012, una taxa de 30 euros per punt d’aigua disposat, que els donarà dret a l’ús d’aquest servei públic. Així mateix, mitjançant bans municipals, es regulen en cada moment els horaris de rec.

Reunions informatives

Fa unes setmanes, l’equip de govern va portar a terme una reunió informativa, en la qual va explicar a tots els propietaris i usuaris dels horts les noves regles d’ús d’aquest equipament públic i es van entregar les corresponents claus per a l’accés al camí en vehicle. El camí quedarà definitivament tancat a partir del dia 16 de desembre i, per tant, els propietaris dels horts que encara no disposin de la clau, hauran de passar prèviament per l’ajuntament a recollir-la, i fer efectiu el pagament de la taxa, si encara no ho han fet.


1 Comentaris

A

Albert

Igualada

8 de desembre 2011.07:49h

Respondre

Això és legal? Crec que un camí, sigui públic o privat, només pot estar tancat un dia a l’any. Haurem d’informar-nos als agents rurals.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.