TORNAR

L’Ajuntament vol minimitzar els efectes de futurs aiguats

Alguns edificis municipals com el Mercat de la Mesuca van veure's fortament afectats

societat
Dijous, 10 novembre 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Les pluges que la setmana passada van assetjar la comarca, van causar diverses incidències i problemes de circulació en diferents municipis de l'Anoia. En alguns punts, van caure 200 l/m2, es tracta doncs, d'un fet puntual pel que la ciutat no està preparada. Tot i així, Igualada va viure múltiples incidències que potser es podrien haver evitat. L’Ajuntament està disposat a treballar per minimitzar l’impacte de futurs aiguats a la ciutat.
PUBLICITAT

En termes de mobilitat, els punts negres de la ciutat el passat dijous van ser el polígon i la zona sud - a partir del Passeig Verdaguer- tal com ha informat el primer Tinent d’Alcalde d’Entorn, Josep Miserachs. Segons Miserachs, el problema a la zona sud es deriva d’un sistema de clavegueram antic, estret i poc preparat per assumir grans quantitats de pluja. A més a més, alguns edificis municipals com El Mercat de la Masuca, el poliesportiu de Les comes o L’escola de Música es van veure afectats pels aiguats.

Per això, Josep Miserahs ha anunciat que es duran a terme accions per minimitzar l’impacte de la pluja en futurs aiguats a la ciutat tot i considerar les precipitacions de la setmana passada com ‘un fet excepcional’. D’aquesta manera, l’Ajuntament ha anunciat mesures correctives imminents com un pla de manteniment preventiu dels embornals i la definició d’un pla de millora dels edificis municipals fent especial atenció a la coberta del Mercat Municipal que, en paraules del mateix regidor, el passat dijous presentava 'una imatge dentesca'

Miserachs ha explicat que l’obra en el clavegueram per evitar que l’aigua torni a sobreeixir en futurs aiguats és molt costosa i recorda que l’antic govern va prioritzar actuacions més vistoses i ben rebudes pels ciutadans.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.