TORNAR

Alba Vergés proposa construir un tercer residencial ViuB per a la gent gran

La candidata manifesta que ”volem que la gent gran de la nostra ciutat visqui bé i tinguin l’oportunitat d’escollir com envellir”

societat
Diumenge, 9 octubre 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquesta setmana s'han celebrat, en diversos municipis de l'Anoia, diferents actes commemoratius del Dia internacional de la gent gran. La candidata d'ERC als comicis electoral del maig de l'any vinent, ha aprofitat l'avinentesa per proposar fer un nou ViuB a la capital de l'Anoia, concretament al barri de Set Camins, afegint-se així als dos ja existents.

Alba Vergés ha assenyalat que "volem que la gent gran de la nostra ciutat visqui bé i tinguin l'oportunitat d'escollir com envellir", assegurant que "cal que l'ajuntament ofereixi solucions i atengui les necessitats de la nostra gent, aquesta és i serà una prioritat per ERC Igualada". En aquest sentit, Alba Vergés, ha suggerit fer un tercer residencial ViuB a Igualada "per tal de crear les condicions necessàries per garantir el benestar de la gent gran de la ciutat. Segons Vergés, cal que l'ajuntament ofereixi solucions i atengui les necessitats de la nostra gent, aquesta és i serà una prioritat per ERC Igualada", ja que "després d'anys de treball, esforç i servei la gent gran ha de poder decidir com vol envellir: a casa seva, en habitatges com els de ViuB, en centres de dia o en residències i ha de ser l'administració, l'ajuntament, qui garanteixi que això sigui possible i ho posi fàcil". Segons Vergés, cal afrontar de manera immediata les necessitats dels veïns i veïnes i oferir-los-hi solucions i "l'habitatge" és una mancança molt gran que pateix Igualada i els igualadins i igualadines.

Aquest tercer residencial ViuB, que ERC Igualada proposa ubicar al barri de Set Camins, amb una capacitat per a 100 persones, se sumaria als dos ja existents. El primer es va inaugurar el 2008, al carrer Joaquima Vedruna, a la zona del mercat de la Masuca, amb 66 pisos. El segon es va inaugurar quatre anys després, el 2012, a l'avinguda Gaudí, entorn de la residència Pare Vilaseca, amb 71 pisos. Els residencials ViuB són gestionats pel Consorci Sociosanitari d'Igualada, constituït per l'Ajuntament d'Igualada i el Consorci de Salut i Social de Catalunya.

Alba Vergés ha manifestat que "el model residencial de ViuB ofereix la màxima independència personal i alhora molts serveis en el mateix edifici per a la gent gran. També és un espai de socialització i comunitat, dos elements molt importants que són bàsics."

La candidata d'ERC a l'alcaldia d'Igualada ha explicat que "hem d'ampliar l'oferta i garantir que tothom qui ho vulgui accedir ho pugui fer, per això proposem un nou ViuB que es podria situar al barri de Set Camins de 100 places. Amb aquesta aposta es dinamitzarà el barri i el comerç local, es crearà xarxa veïnal i s'oferirà una alternativa segura, solvent i útil per a tota la gent que ho necessiti". Vergés declara que "malauradament el govern municipal no ha generat noves places de ViuB, ni de centres de dia ni residencials i això cal revertir-ho. La gent gran per a nosaltres és una prioritat i farem tot allò que calgui per garantir-los una vellesa digna i còmoda".

 


1 Comentaris

p

pepito

9 d'octubre 2022.12:57h

Respondre

Per fi una proposta seria .Aquet es el cami, Alba.......

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.