TORNAR

S'amplia fins a 14 les expedicions d'autobús que uniran Igualada i Manresa

Ja ha entrat en funcionament la nova línia T7 de transport públic que uneix en autobús els campus universitaris d’Igualada i Manresa. Són 14 expedicions d’autobús diàries, 7 d’anada i 7 de tornada, un increment molt important en el servei, ja que el 2019

societat
Dimarts, 10 maig 2022. 14:21. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els campus universitaris d'Igualada i Manresa estan més units que mai, almenys pel que fa al transport públic, perquè la nova línia T7, impulsada per Transports públics de la Generalitat de Catalunya, ha posat en marxa catorze expedicions diàries –set d'anada i set de tornada –que uneixen les dues capitals de comarca. L'any 2019 només hi havia una expedició d'anada i una de tornada. El 2021 es va ampliar fins a tres d'anada i tres de tornada. El batlle d'Igualada, Marc Castells, ha assenyalat que l'increment de places universitàries a Igualada ha provocat aquesta ampliació, tan "esperada" i fa preveure un creixent intercanvi d'estudiants entre les dues ciutats. A part de la connexió entre els dos campus, la línia també unirà encara mes les dues comarques, ja que també tindrà parades a Sant Salvador de la Guàrdia i Òdena, així com a Castellfollit del Boix, Maians i Salelles, aquests darrers sota demanda.

PUBLICITAT

Representants de les institucions i de l'empresa en la presentació de la nova línia. (Foto: TCM)

L'ampliació del servei d'autobús públic entre Igualada i Manresa amb la nova línia T7, que ofereix set serveis d'anada i set de tornada entre les dues capitals, "és una bona i esperada notícia, un èxit important", ha valorat el batlle d'Igualada, Marc Castells, que ha volgut agrair "la sensibilitat del Govern de Catalunya davant aquesta demanda", i al Campus d'Igualada-UdL "que ens ha permès explicar que aquest servei tan reclamat ara era més necessari que mai". L'increment progressiu de places universitàries al Campus d'Igualada –160 només en el Grau d'Infermeria en els pròxims quatre anys– fa preveure un major intercanvi d'estudiants entre les dues ciutats. Castells, que també ha felicitat l'empresa Direxis Masats pel seu "extraordinari" servei, ha remarcat la "importància que té poder prestar un servei públic de qualitat". Castells ha afegit que la millora en el servei públic de transport té molt a veure en fer una ciutat universitària, en ser una ciutat connectada amb la Catalunya interior".

Per la seva banda, el delegat del rector pel campus universitari d'Igualada-UdL, Carles Capdevila, ha explicat que "al Campus tenim alumnes que venen del Bages i la dificultat de comunicació en transport públic era, fins ara, un problema. Era important solucionar-ho, per a la universitat, per als alumnes, per al creixement del campus i per donar servei, tant a la gent del Bages que vulgui anar a Igualada com a gent d'Igualada que vulgui anar Manresa. No és incompatible".

Parades "a demanda" amb el Clic Cat

La directora general de Transports i Mobilitat de la Generalitat, Mercè Rius, ha assenyalat que l'ampliació s'ha pensat especialment per als estudiants, però que està "a l'abast de tota la ciutadania". "La demanda venia especialment per la part de les universitats, però aquest és un servei que no només serveix per als universitaris sinó que l'ampliació de la línia, que té diferents parades, és per a tots els ciutadans", ha explicat Mercè Rius. "Volem que els estudiants puguin estudiar al seu territori i no hagin de canviar de domicili", ha destacat Rius, manifestant que la millora del servei s'emmarca "en la política del Govern de descarbonitzar la mobilitat, apostant al màxim pel transport públic i per donar les màximes oportunitats als diferents territoris."

Els usuaris que hagin de baixar o pujar a les parades de Salelles, Maians i Castellfollit del Boix, podran demanar-ho a través del telèfon o del portal clic.cat. L'empresa també ofereix una aplicació per descarregar-se als dispositius mòbils, amb informació dels horaris i de l'estat del servei en temps real.

La línia comença al Campus Universtari d’Igualada UdL i farà diverses parades dins la ciutat, la darrera a l’estació d’autobusos. Després farà parades a Òdena i, sota demanda, a Maians i Castellfollit del Boix, fins arribar a Manresa, on farà nou parades, una a l’estació d’autobusos i una altra al campus universitari de la capital del Bages.

Capdevila, Rius, Castells i Vives davant el campus igualadí (Foto: TCM)Igualada reclama ara millorar la connexió amb Vilafranca del Penedès

El delegat del rector pel campus universitari d'Igualada-UdL, Carles Capdevila, i el batlle d'Igualada, Marc Castells, han declarat que han traslladat a la directora general de Transports i Mobilitat, Mercè Rius, un cop s'han incrementat les freqüències dels viatges entre Igualada i Manresa, millorar ara la connexió amb Vilafranca del Penedès. Carles Capdevila ha afirmat que "l'any que ve incrementarem substancialment el nombre de places del grau d'infermeria i per fer-ho necessitem la col·laboració dels hospitals, no només del d'Igualada sinó també del Penedès i del Garraf. Poder anar a fer pràctiques en aquests hospitals és molt important per tirar endavant aquesta ampliació dels estudis. Per tant, l'ampliació d'aquesta línia, seria un avenç molt important."

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.