TORNAR
PUBLICITAT

S'amplia el Sac de Recursos d'Igualada

Es podrà cedir una furgoneta, un equip de so i un projector

societat
Dijous, 30 maig 2013. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El departament de Joventut de l’Ajuntament d’Igualada ha renovat i ampliat l’anomenat Sac de Recursos, una iniciativa que posa a disposició d’entitats i joves un seguit de recursos materials, econòmics, tècnics i formatius.
PUBLICITAT

La furgoneta amb personal de departament de joventut

A partir del mes de juny, el Sac de Recursos ampliarà la seva oferta de material, incorporant la possibilitat de cedir la furgoneta, l’equip de so o el projector. El préstec de material quedarà regulat amb un protocol que en determina les condicions, la responsabilitat i els usuaris que els poden sol·licitar. Aquest reglament també regula la cessió d’espais com són La Galleda, ubicat a la plaça Sant Miquel, la sala polivalent, la sala d’ordinadors o l’espai d’exposicions de l’equipament juvenil La Kaserna.

Segons el regidor de Joventut, el republicà Joan Requesens, “enguany fa 10 anys que es va posar en marxa La Kaserna i entenem que calia fer un pas endavant i posar a total disposició tots els recursos que tenim, amb la voluntat de facilitar la tasca als joves, per tal que puguin realitzar els seus projectes”.

Podran sol·licitar la utilització del material del Sac de Recursos els organismes, centres educatius, associacions i entitats sense ànim de lucre que orientin la seva acció a infants o joves, o bé quan es tracti d’entitats pròpiament infantils o juvenils. L’ús ha d’estar vinculat a una activitat promoguda per l’organisme o entitat, i aquesta activitat haurà de ser sempre sense ànim de lucre.

En referència a la cessió de la furgoneta, per tal d’assegurar-ne un bon ús i manteniment s’ha establert un dipòsit, un registre d’utilització i una autorització. L’entitat sol·licitant haurà de deixar un dipòsit de 200 euros que tindrà la funció de garantir el bon ús del vehicle i només se li retornarà quan s’hagi comprovat que aquest no ha sofert cap desperfecte. El departament de Joventut de l’Ajuntament d’Igualada portarà un llibre registre de la furgoneta, en què hi constarà, com a mínim, l’entitat, la data de sol·licitud, la data d’utilització i la persona conductora del vehicle.

El Sac de Recursos és un projecte estructurat en tres pilars: recursos econòmics, formatius i materials. Els econòmics vénen regulats a través de les subvencions convocades anualment. Els recursos formatius són oferts trimestralment i estan enfocats bàsicament en l’educació en el lleure. Cursos com el monogràfic d’emprenedoria i cooperativisme o el monogràfic de mediació i abordatge del conflicte, impartits aquest mes maig, donen periòdicament la possibilitat de formació i reciclatge al jovent d’Igualada. I, finalment, la cessió de recursos materials, aportarà amb la nova ampliació, un equip de so, la màquina de xapes, un projector, la furgoneta, la cessió dels espais de La Galleda, la Sala Polivalent, L’Ull espai d’exposicions.

També, i amb l’objectiu de possibilitar el lliure accés i el foment de l’ús social de les noves tecnologies de la informació i el coneixement entre els jovent, el Sac de Recursos posa a disposició la Sala d’Ordinadors de la Kaserna. Justament, des del mes de març passat, l’equipament juvenil ofereix accés gratuït de Wi-fi, connexió a Internet sense cables, a tots el joves que en vulguin fer ús.

Properament, i en el marc de la celebració dels deu anys de l’equipament, s’activarà una nova web del Departament de Joventut que integrarà les xarxes socials i permetrà un major accés i participació del jovent.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.