TORNAR

L'Anoia acollirà el segon Col·laboratori d'Innovació Social i Digital de Catalunya

societat
Dimecres, 23 desembre 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'Anoia comptarà amb la seu del segon laboratori de laboratoris d'innovació social i digital a Catalunya. El primer projecte d'aquest tipus, el Cat Sud, es va posar en marxa el juny d'aquest 2020.

El Conseller Puigneró i el batlle Marc Castells, en la firma de l'acordNeix el Col·laboratori Anoia-Igualada, un projecte d'impuls de la innovació en el que hi participen diversos actors: el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, l'Ajuntament d'Igualada, l'Associació TIC Anoia i la Fundació I2Cat. Aquests impulsors obren un procés d'adhesió per incorporar agents del territori i dur a terme projectes que se centraran en les activitats al voltant de l'Àrea 5G Penedès Anoia, l'empoderament femení en l'àmbit TIC, les activitats de Fablab/Disseny Lab, el Lab sociosanitari i el Lab de Mobilitat.
 
Aquests col·laboratoris són una xarxa de col·laboració entre administracions, universitats, empreses, ciutadania, i centres de recerca. Una xarxa que està vinculada a un territori i aprofita els actius i coneixements dels diversos actors per innovar conjuntament i resoldre els reptes que es plantegen. És un "laboratori de laboratoris" perquè parteix dels labs o espais d'experimentació existents, des dels quals es connecta tota una xarxa d’institucions i actors clau del territori.
 
És el segon laboratori d'aquest tipus que hi ha a Catalunya. S'ha treballat en el marc de la iniciativa dels Laboratoris de Ciutadania Digital, la Secretaria de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya i té com a objectiu desplegar "un model d'interconnexió de laboratoris d'innovació social i digital per tot el territori català". El primer era el Col·laboratori Cat Sud. Des d'aleshores es va iniciar la identificació d'altres territoris on desplegar el mateix model d'interconnexió de laboratoris d'innovació social i digital per poder estendre aquest projecte a tot Catalunya.
 

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.