TORNAR
PUBLICITAT

L'Anoia es desmarca de la dinàmica nacional i rebaixa la xifra de registrats a l'atur el setembre

La taxa registral d’atur a la comarca se situa ara en el 12,33%

societat
Dijous, 3 octubre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Malgrat que la dinàmica nacional ha estat d'una lleu pujada de la xifra d'aturats, el número de persones inscrites al registre a l'Anoia ha baixat. En concret, 129 persones ja no figuren com a demandants de feina respecte l'agost.

PUBLICITAT

Una sessió d'Anoia Activa, al Campus MotorDe la mateixa manera que el 2018, durant el mes de setembre s'ha rebaixat la xifra de persones que cerquen feina a la comarca. En total, 129 persones ja no consten al registre de l'atur, de manera que el total de demandants de feina ara és de 7.057. A diferència amb el global de Catalunya, on l'atur ha pujat en 1.205 persones i el global de l'Estat, la comarca experimenta una millora almenys pel que fa a les xifres, tot i que no recupera encara les de principis d'estiu, quan va baixar per primer cop en onze anys dels 7.000 aturats.

Els descensos de persones registrades més significatius s'han produït a les viles grans com Igualada, Vilanova, Piera i Montbui, amb 16, 22, 15 i 20 persones menys; en termes relatius, La Torre de Claramunt veu reduir en una dotzena els habitants inscrits a l'atur, però continua sent una de les poblacions amb un percentatge més alt d'aturats: un 15,27% d'atur registral. Aquest índex recull la relació entre la població registrada a les oficines d'ocupació (SOC) i la població activa registrada de 16 a 64 anys. Ara mateix, la taxa a l'Anoia és de 12,33%.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.