TORNAR

S'aprova el pla bàsic d'emergències de Jorba

societat
Dimarts, 12 gener 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Jorba ja té el aprovat el document que reuneix els diferents plans de protecció municipal. Tot i que la vila no supera els 20.000 habitants, és un municipi que ha d'elaborar aquesta planificació ateses les seves característiques geogràfiques i activitats. 

PUBLICITAT

Aquest desembre, La Comissió de Protecció Civil de Catalunya homologava el Pla bàsic d'emergències municipal de Jorba (PBEM) i els Plans d'actuació municipal (PAM) per incendis forestals, inundacions, nevades, sismes, transport de mercaderies perilloses i ventades. Tots aquests plans queden reflectits en el Document Únic de Protecció Municipal (DUPROCIM).

El consistori jorbenc va aprovar el DUPROCIM el mes de setembre, el document que estableix el marc orgànic i funcional previst per a un municipi, amb l'objectiu de prevenir i controlar els riscos sobre les persones i els béns i donar resposta adequada a les possibles situacions d'emergència del municipi, i garantint la integració d'aquestes actuacions amb el sistema autonòmic de Protecció civil.

Aquests documeents aborden la identificació i avaluació dels riscos, les accions i mesures necessàries per a la prevenció i control de riscos, així com les mesures de protecció i altres actuacions a adoptar en cas d'emergència, en harmonia amb les característiques i els trets definidors del municipi. Segons la Comissió de Protecció Civil de Catalunya, han d'elaborar i aprovar plans bàsics d'emergència municipal els municipis amb una població superior als 20.000 habitants i els que, sense arribar a aquesta població, tenen la consideració de turístics o els que són considerats de risc especial per la seva situació geogràfica o activitat industrial.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.