TORNAR

Aquestes vacances, escapa't a l'Anoia: Molí Paperer de Capellades – Parc prehistòric de Capellades – Castell de la Torre de Claramunt

Propostes per gaudir de l’Anoia en un dia (12)

societat
Dimecres, 18 agost 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

És difícil fer una llista amb tots els plans turístics (rutes per la natura, museus, restaurants, allotjaments rurals, castells, restes arqueològiques, edificis reconeguts, mercats,…) que té la nostra comarca. Però ens hem animat i hem dissenyat 14 propostes per fer en un dia que combinen esport, natura, gastronomia i cultura. Aquests plans s’han de conèixer. Alguns estan en aquesta llista pel seu encant, altres tenen un enorme valor històric i artístic, i altres no són gaire coneguts i mereixen una visita. Gaudiu-los tots! Cada proposta està pensada per fer-se en un dia, però les podeu agrupar i muntar-vos una escapadeta de cap de setmana o més dies. Són temps complicats per poder viatjar lluny de les nostres fronteres. Però tranquils i tranquil·les, a l’Anoia podem trobar indrets que semblen trets de contes de fades. Vivim en una comarca ideal per planejar una escapada inoblidable, imaginar excursions a peu o en bici, en família, en parella o amb amics. Propostes romàntiques, propostes culturals, propostes gastronòmiques, esportives… A l’Anoia hi ha de tot! Aquests són només alguns dels millors plans que podreu fer.

Descobreix un molí paperer del s. XVIII i coneix la història del paper al museu Paperer i sense sortir del municipi al Parc Prehistòric de Capellades podràs viatjar fins setanta-cinc mil anys enrere, després dinar a un dels seus restaurants i acabar el dia amb una visita al Castell de La Torre de Claramunt amb data de finals del s. XI.

ANOIATURISME

Molí Paperer de Capellades – Parc prehistòric de Capellades – Castell de la Torre de Claramunt

 

Molí Paperer de Capellades 

Descobriu un antic molí paperer del segle XVIII, anomenat "Molí de la Vila" i coneixeu la història del paper, els molins paperers, la maquinària d'impressió i tot el procés de producció artesanal del paper.

Parc prehistòric de Capellades

Viatjareu fins setanta-cinc mil anys enrere visitant el jaciment arqueològic de l'Abric Romaní, un espai destinat a la preservació i difusió de les restes arqueològiques paleolítiques, i en el que continua el procés d'excavació. Gràcies a aquestes descobertes és possible reconstruir el modus vivendi d'aquestes comunitats

Castell de la Torre de Claramunt

Malgrat no poder entrar a l'interior, val la pena apropar-se a la Torre de Claramunt per admirar aquesta fortificació de finals del s. XI, des d'on tindreu control visual de la vall de la riera de Carme i del camí vers el Penedès. 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.