TORNAR

Aquestes vacances, escapa't a l'Anoia: Visita al Molí de la Roda de Veciana – Visita a l'Art Ecclesia a Segur de Veciana – Passejada per l'Astor

Propostes per gaudir de l’Anoia en un dia (16)

societat
Dimarts, 24 agost 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

És difícil fer una llista amb tots els plans turístics (rutes per la natura, museus, restaurants, allotjaments rurals, castells, restes arqueològiques, edificis reconeguts, mercats,…) que té la nostra comarca. Però ens hem animat i hem dissenyat 14 propostes per fer en un dia que combinen esport, natura, gastronomia i cultura. Aquests plans s’han de conèixer. Alguns estan en aquesta llista pel seu encant, altres tenen un enorme valor històric i artístic, i altres no són gaire coneguts i mereixen una visita. Gaudiu-los tots! Cada proposta està pensada per fer-se en un dia, però les podeu agrupar i muntar-vos una escapadeta de cap de setmana o més dies. Són temps complicats per poder viatjar lluny de les nostres fronteres. Però tranquils i tranquil·les, a l’Anoia podem trobar indrets que semblen trets de contes de fades. Vivim en una comarca ideal per planejar una escapada inoblidable, imaginar excursions a peu o en bici, en família, en parella o amb amics. Propostes romàntiques, propostes culturals, propostes gastronòmiques, esportives… A l’Anoia hi ha de tot! Aquests són només alguns dels millors plans que podreu fer.

Comencem a l'indret tranquil i agradable del Molí de la Roda, un dels tres naixements del riu Anoia. Tot seguit, visitem el centre d'interpretació del Patrimoni Religiós de l'Anoia, l'Art Ecclesia a Segur de Veciana, el remodelat castell i les vistes de la sal del Mirador; finalment ens desplacem a l'Astor per passejar a aquest poble de carrers medievals, documentat des de l'any 1176.

PUBLICITAT

ANOIATURISME

Visita al Molí de la Roda de Veciana – Visita a l'Art Ecclesia a Segur de Veciana – Passejada per l'Astor


Visita al Molí de la Roda de Veciana

Comencem la ruta en un indret tranquil i agradable on un dels tres naixements del riu Anoia constitueix un curs fluvial de gran riquesa patrimonial, ja que als seus marges s'hi desenvolupa un interessant bosc de ribera, format per àlbers, pollancres, freixes i oms.

Visita a l'Art Ecclesia a Segur de Veciana

Es tracta del centre d'interpretació del patrimoni religiós de l'Anoia. Cada tercer diumenge de mes, a les 12 del migdia, hi ha una visita guiada. Al mateix nucli de Segur podeu visitar el remodelat castell i gaudir de les magnífiques visites que ofereix la sala del Mirador.

Passejada per l'Astor

 

És un dels nuclis històrics més ben conservats de la comarca. Pertany al municipi de Pujalt. Documentat l'any 1176, ha mantingut el traçat dels seus carrers medievals, molt coberts amb arcs, voltes i embigats.

 

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.