TORNAR

L'aqüifer Carme-Capellades arriba al seu nivell més alt en 16 anys

Alguns piezòmetres de la zona indiquen nivells de 340 metres per sobre del nivell del mar

societat
Dimecres, 13 maig 2020. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'aqüífer Carme-Capellades ha passat d'estar en una situació crítica per la sequera del 2019 a recuperar el seu millor nivell en una dècada i mitja. Les pluges que s'han recollit des del mes de gener es conjuminen amb el nou abastiment amb l'aigua de la Llosa del Cavall per situar les reserves d'aigua de la comarca en una situació òptima.

PUBLICITAT

El 2020 compta ja amb un dels registres de pluja més importants d'aquesta dècada. Això, ha provocat un augment del nivell d'aigua a l'aqüífer de Carme-Capellades en més de 15 metres, segons dades de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). Segons informa l'ACN, a hores d'ara, els nivells estan per damunt dels 340 metres sobre el nivell del mar en alguns piezòmetres de la zona, uns registres que no s'assolien des de 2004.

L'aspecte de la Bassa de Capellades aquest 13 de maig FOTO: ACNL'aqüífer Carme-Capellades abasteix principalment la part sud de la comarca de l'Anoia. Està sotmès a un risc elevat de sobreexplotació i, durant gran part de 2019, va estar en situació d'alerta per sequera. El sud de l'Anoia disposa, des de finals de 2019, del proveïment addicional d'aigua de l'embassament de la Llosa del Cavall, al riu Cardener, i de la xarxa regional Ter Llobregat. Això ha permès a municipis com Igualada, Vilanova del Camí, part de Santa Margarida de Montbui i Castellolí disposar d'una font d'abastament alternativa, fet que, segons l'ACA, servirà per reduir les extraccions de l'aqüífer i contribuir a la seva millora per assolir els objectius establerts a la planificació hidrològica.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.