TORNAR

L’assemblea de treballadors del Consell Comarcal de l’Anoia reclamen “responsabilitat a la direcció política” de l’ens

Els treballadors demanen a la ciutadania que els facin costat el pròxim dimarts 29 de novembre al ple del Consell

societat
Divendres, 25 novembre 2022. 17:17. Redacció AnoiaDiari.

L’Assemblea Permanent de Treballadors del Consell Comarcal de l’Anoia han emès un manifest que reproduïm íntegrament:

Fa més de dos mesos que la Direcció del Consell Comarcal de l’Anoia és coneixedora de la sortida de l’interventor i avui dia continuem sense aquesta figura. Arran de la pressió i l'organització del personal es va poder solucionar el problema del pagament de nòmines, però la situació actual és insostenible. Sí, volem cobrar, però també volem treballar amb condicions i que la ciutadania que cada dia atenem pugui rebre una atenció de qualitat.

No s’estan cobrint les baixes voluntàries i som els mateixos treballadors/es qui estem cobrint les vacants. Tampoc es poden cobrir les baixes mèdiques i ens estan sobrecarregant. Ens falten companyes a ensenyament, promoció comarcal, serveis socials bàsics i especialitzats, promoció econòmica, joventut, recursos humans, etc. La ciutadania mereix uns serveis públics dignes i ara mateix no s’estan garantint.

Cinc municipis de l’Anoia es queden sense tècnic/a de joventut pel pròxim 2023 i municipis que volen contractar més personal no poden perquè no es poden ampliar convenis. Es redueixen serveis importants destinats a les joves de la Comarca, com el programa de mobilitat internacional i la consulta jove.

No es pot garantir l’atenció social i tampoc l’orientació laboral a tots els Ajuntaments amb normalitat perquè no es poden cobrir les vacants i som les treballadores qui fem aquest sobreesforç, repercutint en el conjunt dels equips i en la ciutadania. Els joves que migren sols no poden ser acompanyats perquè els companys del projecte finalitzen el contracte i no es pot prorrogar. Les persones que han sol·licitat una beca de transport adaptat no la poden rebre.

El SOC atorgarà una subvenció al Consell Comarcal per contractar, abans de 31 de desembre, plans d’ocupació mitjançant el programa “treball i formació” i si la situació continua igual no podran realitzar contractacions i aquestes persones continuaran a l’atur.

El Departament de Recursos Humans es queda només amb una persona tècnica davant el procés d’estabilització. Abans de 31 de desembre s’han de convocar més de 60 places. Com ho volen fer?

Des de setembre no s’està pagant a empreses i entitats proveïdores de les beques menjador, el transport escolar, el servei d’ajuda a domicili, entitats del tercer sector que presten serveis tan importants com la llar d'acollida per a dones víctimes de violència masclista, serveis socials, recollida de residus, serveis de joventut, proveïdors en general i som el personal del Consell qui hem de donar la cara sense que ningú ens hagi donat indicacions clares. Tampoc podem cobrir despeses d’urgència social ni atorgar als seus Ajuntaments subvencions pendents. Fins quan podran sostenir aquestes empreses I entitats la prestació del servei sense poder cobrar?

President, en el darrer Ple li van demanar la dimissió i vostè va respondre que no marxaria sense “tenir la casa endreçada”. Ens pot explicar què és el que ha endreçat en aquests dos mesos?

Davant de tot això, el conjunt de treballadores SOL·LICITEM a la direcció política del Consell Comarcal RESPONSABILITAT. Haurien d’estar dia i nit cercant solucions perquè tot això es pugui resoldre i, com a mínim, explicar a les Administracions, ciutadania i empreses proveïdores quina és la situació. També als seus Ajuntaments.

Volem indicacions clares, unificades i per escrit sobre com hem d’actuar davant la impossibilitat de justificar a termini, acceptar subvencions, realitzar modificacions de crèdit, dur a terme projectes que atenien companys/es que ja no hi són o que no s’han substituït, impagament a proveïdors i a empreses. En definitiva, què hem de fer davant la impossibilitat de fer la nostra feina amb normalitat.

Les conseqüències de la seva irresponsabilitat i la seva inacció ens afecten a tots i totes.

Davant de tot això, els treballadors/es anirem al Ple ordinari del Consell Comarcal dimarts 29 de novembre a les 18:30 al Campus Motor. Animem a la ciutadania a acompanyar-nos-hi.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.