TORNAR
PUBLICITAT

L'Audiència accepta reobrir el cas per la mort de la petita Clàudia a la Quirón

La clínica haurà d’aportar les proves toxicològiques que se li van fer a la petita

societat
Dijous, 25 gener 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Gir total en el cas de la mort de la petita Clàudia Zorrilla Monteagudo, del qual el maig passat se'n va dictar el sobreseïment. 

PUBLICITAT

La Secció Tercera de l'Audiència Provincial ha emès un auto que reobre el cas de Clàudia. L'auto estima el recurs d'apel·lació que va presentar la família Zorrilla Monteagudo contra la sentència del passat mes de maig del jutjat d'instrucció número 15 de Barcelona i que arxivava el cas. Clàudia, d'11 anys, va morir el 6 de febrer del 2015, en una operació que els metges van qualificar com a "rutinària" -se li havien de retirar uns guixos- i en la que va patir una aturada cardíaca després que se li administrés l'anestèsia. El document, al que ha tingut accés Anoiadiari,  fixa "la continuació del procediment de les diligències", és a dir, la presentació de les proves toxicològiques que va demanar la família i que no es van aportar en les primeres vistes.

Clàudia Zorrilla FOTO: Arxiu FamiliarAmparo Monteagudo, mare de Clàudia, remarca que "ella havia estat anestesiada ja altres vegades, no podien parlar de xoc tòxic. No van aportar cap tipus de prova toxicològica. Vam demanar a l'Audiència Provincial i ara tenim per fi l'auto que exigeix que presentin aquestes proves. És el primer que es fa amb una autopsia. I, a més, van mancar altres procediments, com intubar-la. Si ho hagués estat, encara que hagués tingut una baixada de CO2, li hauria arribat oxigen". L'auto apunta que "cal determinar si els medicaments i les dosis subministrades a la menor van ser les correctes. Sembla evident que aquestes dades es poden obtenir de manera objectiva a partir de les analítiques; és rellevant també determinarel segon dels aspectes que es proposen en el recurs, referit a la intubació durant l'anestèsia".

"No em podran tornar la nostra filla, però almenys podrem saber què va succeir. El que em dol és que jo hagi hagut de demanar i insistir, quan són ells els que s'haurien d'haver esforçat a posar les coses clares. Potser ara podré portar un dol normal. La meva filla era una noia sana. Vull que expliquin al judici, ja que no es van reunir amb nosaltres, què va passar" manifesta Amparo Monteagudo. Afegeix que "ens hem sentit lligats de peus i mans durant tres anys, però ara el nostre advocat ha fet una bona feina. No ens servia de res el que ens donaven, les analítiques de la UCI, el que volíem era els resultats de la monitorització i les proves toxicològiques". 

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.