TORNAR

Àuria presenta un ERTO que afecta a 476 persones

A Igualada, aquest expedient temporal té un abast de 328 treballadors sobre el total de 408

societat
Divendres, 27 març 2020. 16:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Continuen sent notícia les diverses empreses de la Conca d'Òdena que davant l'escenari del confinament fan pública la presentació d'ERTO. Aquest divendres, el Grup Àuria anunciava aquesta decisió davant l'aturada de les activitats.

PUBLICITAT

Àuria Grup presenta un ERTO per als centres de treball d'Igualada i Esparreguera. Afecta 476 persones amb discapacitat. Segons l'ACN s'ha optat per aquest recurs "excepcional" davant la impossibilitat de mantenir l'activitat laboral. Expliquen que la crisi del coronavirus afecta totalment a les seccions d'industrial i en gairebé un 85% als serveis externs. Confien que la mesura permeti "garantir la viabilitat de les empreses en el moment que es pugui retornar a la normalitat".

Un dels centres de treball Àuria, una imatge del 2016 FOTO: ACNA Igualada, l'ERTO afecta 328 persones del total de les 408 que ocupa regularment. La majoria d'elles són ocupades en les plantes de serveis industrials, línies de producció cosmètica i equips de serveis no considerats essencials. En el cas d'Àuriafil, aquest expedient afecta 148 treballadors dels 174 que ocupa regularment. Segons manifesten, "el confinament de la Conca d'Òdena, en una primera instància, i l'enduriment de les mesures de protecció entre els treballadors han fet impossible mantenir les cadenes industrials que tenen característiques de producció intensiva". Pel que fa als serveis de suport a les persones "se segueixen prestant per no desatendre les persones amb discapacitat o persones grans considerades col·lectius de risc i especialment vulnerables. S'han tancat els serveis de formació, inserció o teràpia ocupacional, però s'ha reforçat el personal de les llars-residències i altres serveis d'assistència domiciliària".

Reforç a les residències

D'altra banda, la Fundació ha exigit a Salut que les residències de persones amb discapacitat "rebin els mateixos dispositius que les sociosanitàries. Expliquen que des que es va decretar el confinament de la Conca d'Òdena, les nou llars-residències i la residència gestionades per Àuria Fundació han alterat el seu funcionament ordinari. Només la darrera té la condició de suport permanent, és a dir, amb personal d'assistència les 24 hores del dia, però donada la situació de confinament, consideren que l'atenció a les llars-residències està sent la mateixa que a la residència".

El tancament del centre especial de treball d'Àuria Cooperativa i dels serveis de formació, inserció laboral o teràpia ocupacional, han convertit les llars-residències en pisos amb població confinada. La Fundació s'ha vist obligada a habilitar dos espais a les instal·lacions de l'Avinguda Andorra per aïllar persones que presentessin símptomes, que acullen a 27 persones provinents de diverses llars.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.