TORNAR
PUBLICITAT

Els autònoms i la UEA reclamen una rebaixa de les quotes per aquest col·lectiu

Demanen iniciatives que ”afavoreixin la contractació de professionals de la zona”

societat
Dissabte, 20 febrer 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Hi ha uns 8.000 professionals autònoms a l'Anoia i són un dels col·lectius més afectats per la crisi. La patronal anoienca manté, des de fa dies, reunions amb persones d'aquest àmbit per explorar línies d'actuació i ajuda. 

PUBLICITAT

La Unió Empresarial de l'Anoia (UEA) s'ha reunit amb diversos professionals autònoms de sectors molt diversos com la cultura, l'enginyeria, l'assessorament legal, el coaching, la formació i la teràpia. Els i les autònomes assistents van manifestar el seu descontentament "davant la falta de mesures per minimitzar l'impacte de la crisi en aquests professionals: la rebaixa d'impostos, una carència de la quota corresponent d'autònoms, o haver-la fet proporcional a la facturació obtinguda".

Són mesures que "haurien donat marge de maniobra a molts professionals que no han tingut cap alternativa durant la pandèmia i que n'ha obligat molts a donar-se de baixa". Els professionals van lamentar la incertesa que els provoca el no saber què passarà amb la declaració de la renda i les ajudes rebudes, una situació de desconeixement i incomoditat compartida pels assessors i gestors de la comarca.

Segons la UEA, les ajudes que l'administració ha destinat durant aquest gairebé un any de pandèmia "han estat ben rebudes pels autònoms, tot i que insuficients i mal gestionades. No n'hi ha prou". Els autònoms van coincidir a destacar que no hi ha altra solució per seguir endavant que tenint un mínim d'activitat, i que les ajudes i les mesures haurien d'anar enfocades que la roda segueixi girant.

Un sector molt afectat, especialment, és el sector cultural. Els seus representants "veuen com la represa de l'activitat va sent amb comptagotes". Recorden que està tot molt condicionat "per l'anul·lació de projectes i circuits culturals i l'aturada de subvencions o ajudes que anaven adreçades a fomentar aquesta activitat. Consideren que per evitar majors estralls entre el sector, sales, cicles, teatres, auditoris, i l'administració haurien de procurar mantenir una mínima activitat i mantenir actius els professionals, especialment després de comprovar-se que les mesures i garanties de protecció per COVID s'apliquen i funcionen". Respecte a l'administració local, demanen que "es potenciï la contractació de professionals de la zona" i es doni visibilitat a les empreses de la comarca.

Per aquest, la UEA el considera com sector estratègic el col·lectiu d'autònoms i té planificat diverses accions que permetran la seva visibilitat, la cooperació, donar-los de coneixement per la seva competitivitat, entre altres. En aquest cas, anima a tots els autònoms de l'Anoia a formar part d'aquest projecte per créixer, i cooperar i sumar sinergies amb altres autònoms professionals, i treballar amb empreses de l'Anoia.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.