TORNAR
PUBLICITAT

El batlle de Piera justifica el nomenament del cap de policia local, fet per via d'urgència

El PSC pierenc fa costat a les denúncies de la secretària de l’Ajuntament

societat
Dimarts, 6 octubre 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El batlle de Piera, Jordi Madrid, remarca que la seva obligació com a tal és nomenar una persona de forma interina "ja que es tracta d'un cos jerarquitzat i armat" i ho indica la Llei de Policia. La secretària de l'Ajuntament pierenc va fer un informe negatiu per a aquest procediment i ho va denunciar a la Fiscalia; l'oposició ho considera "un nomenament a dit."

PUBLICITAT

En declaracions a Anoiadiari, el batlle de Piera Jordi Madrid (ERC) assenyala que les decisions que han estat denunciades per part de la secretària de l'Ajuntament a la Fiscalia i Antifrau, eren necessàries per no aturar l'activitat de l'Ajuntament. Pel que fa al nomenament d'un nou cap de policia local, l'oposició i la secretària parlaven d'un "nomenament a dit." Jordi Madrid aclareix que "és un nomenament interí, consensuat amb els membres del cos. Mentre obrim el procediment per regular per nomenar un cap de la policia, no podíem deixar el cos sense un cap. El procediment es pot allargar mesos o potser un any i la meva responsabilitat com a batlle és no deixar deserta aquesta plaça. La Llei de Policia ho indica. Un cos jerarquitzat i armat ha de tenir algú al capdavant. I insisteixo que ja està en marxa el procediment a Recursos Humans per fer un nomenament definitiu."

La secretària també portava a Antifrau la concessió del contracte de les targetes moneder, per sobre dels 14.999,99 euros que fixa la llei com el màxim que es pot fer sense licitar. Els socialistes han criticat també la gestió "feta a dit i sense licitació." Jordi Madrid replica que "el que cal recordar és que hi havia una situació d'urgència social i que calia donar una resposta a aquestes famílies. La secretària informava de manera negativa a aquestes targetes moneder, però la gestió es va fer previ informe dels serveis socials de l'Ajuntament."

Jordi Madrid indica que de manera repetida, la secretària de l'Ajuntament "fa una interpretació restrictiva de la legalitat de les accions del govern" i això dificulta la gestió "ja que complica la tramitació de qüestions tan bàsiques com l'asfaltatge d'alguns dels nostres barris: informa desfavorablement dels projectes, fins i tot, fins i tot abans de les licitacions." Un altre botó de mostra "és que hi ha convenis amb el Consell Comarcal, que no té un govern d'Esquerra, sinó de Junts i PSC, que també tenen informes desfavorables, mentre que el secretari del Consell Comarcal ha informat favorablement del mateix conveni. Això suposa una trava important, ja que depenem del Consell en algunes qüestions de serveis socials."

El PSC demana la dimissió

Per la seva banda, el portaveu del principal partit de l'oposició de Piera, el PSC, assenyala en un comunicat que "aquesta situació és insostenible. Jordi Madrid no pot seguir d'alcalde. Piera no mereix un alcalde denunciat a dues altes instàncies com Antifrau i Fiscalia per males pràctiques. El municipi i els vilatans mereixen un alcalde que compleixi amb les normatives de contractacions i nomenaments de personal. No pot ser que Jordi Madrid faci i desfaci sense fer cas als advertiments legals del personal de l'Ajuntament, i acumulant denúncies a Antifrau i la Fiscalia". Perellón afegeix que "l'alcalde hauria de ser el primer a tenir un comportament exemplar i no fer les coses a dit, cosa que no és gens exemplar i no està a l'altura del càrrec que ocupa".

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.