TORNAR
PUBLICITAT
PUBLICITAT

Els batlles ultimen els detalls del procés participatiu sobre el Pla Director de la Conca

La Generalitat afirma que el pas imprescindible ”és que hi hagi un acord entre ajuntaments”

societat
Divendres, 7 febrer 2020. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La Mancomunitat de la Conca d'Òdena (MICOD) ha d'engegar les properes setmanes el procés participatiu entre la ciutadania sobre on s'han d'ubicar els polígons d'activitat industrial. Fa mesos que s'allarga el desacord entre Òdena i alguns dels altres ajuntaments, que volen que aquest creixement industrial es faci en sòl odenenc, a Can Morera. 

PUBLICITAT

Panoràmica de la zona de Can Morera FOTO: ACNSegons han explicat fonts de la MICOD a l'ACN, el procés participatiu sobre crear sòl industrial al territori "començarà de manera imminent" . A hores d'ara, els alcaldes estan elaborant un "document base" en el qual es vol explicar el projecte, objectius i superfície que afectaria, per tal que ciutadania i entitats puguin dir la seva. Des del Departament de Territori han assegurat que fins que no s'assoleixi el consens a la zona, no s'acabarà de redactar el Pla Director Urbanístic (PDU) per l'activitat econòmica de la Conca d'Òdena.

La MICOD explica que "no es farà cap votació sinó que es donarà a conèixer el projecte als diferents agents per tal que opinin i facin les aportacions que considerin oportunes". El procediment es tancarà al juny amb l'elaboració d'un document final que serà el que s'entregarà al Departament de Territori i Sostenibilitat. La MICOD i el Departament de Territori asseguren que el PDU per l'activitat econòmica de la Conca d'Òdena "no està aturat".

De fet, aquesta setmana, Territori exposava la situació: espera que els municipis afectats arribin a un consens. Si s'assoleix aquesta fase, afegeixen, s'enllestirà la redacció i es procedirà a l'aprovació del pla. El PDU preveu la creació de més sòl industrial a la Conca d'Òdena. Tot i que entre la superfície afectada hi ha els adobers d'Igualada i l'aeròdrom d'Òdena, la polèmica arriba amb Can Morera, també a Òdena. Després de les queixes dels veïns i de col·lectius ecologistes, l'Ajuntament ha rebutjat –primer al ple, després davant de la MICOD i finalment amb Territori- la reconversió de Can Morera en sòl industrial i ha posat de manifest la seva voluntat de preservar l'espai agroforestal.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.