TORNAR

Els Bombers donen per extingit l’incendi de la Conca de Barberà i l’Anoia

El foc va provocar el pirocúmul de caràcter convectiu més gran documentat mai a Catalunya

societat
Divendres, 20 agost 2021. 10:13. Marc Soler Riera.
D'un cop d'ull

L’àrea cremada va créixer 400 hectàrees en tan sols tres hores, aquest fet va provocar que es fes una crida als pagesos de la zona per llaurar els camps i així intentar disminuir la propagació de les flames.

PUBLICITAT

El cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya ha donat per extingit, aquest dijous al vespre, l’incendi forestal que va començar el 24 de juliol a Santa Coloma de Queralt. El foc va cremar fins a 1.657 hectàrees de massa forestal corresponents a 6 municipis: Bellprat, Sant Martí de Tous, Santa Maria de Miralles, Les Piles, Santa Coloma de Queralt i Pontils.

Foto: BombersL’incendi va ser complicat de controlar des del primer dia, les flames es van propagar a gran velocitat fins a convertir-lo en el més gran d’aquest any a Catalunya. En total, durant els 26 dies que ha durat, hi han treballat 632 dotacions dels bombers i s’hi han produït desenes de revifalles, la majoria d’elles a causa de les altes temperatures.


1 Comentaris

E

Eduard Ruiz

Igualada

21 d'agost 2021.11:08h

Respondre

“El cos de Bombers de la Generalitat de Catalunya ha donat per extingit, aquest dijous al vespre, l’incendi forestal que va començar el 24 de juliol a Santa Coloma de Queralt. El foc va cremar... Llegir més fins a 1.657 hectàrees de massa forestal corresponents a 6 municipis”

“En total, durant els 26 dies que ha durat, hi han treballat 632 dotacions dels bombers i s’hi han produït desenes de revifalles, la majoria d’elles a causa de les altes temperaturas”.

I ARA QUÈ ??, DESPRÉS DE TANTS ANYS, AVISOS I DESGRÀCIES ?? …
SI NO ES POSEN MESURES DE PREVENCIÓ, I TORNARÀ.

EL PROBLEMA DELS INCENDIS FORESTALS, ÉS REPETEIX MASSA SOVINT I LA CLASSE POLÍTICA (LOCAL, COMARCAL, VEGUERIAL, PROVINCIAL, NACIONAL .... ) QUE ENS GOVERNA NO DONA SOLUCIÓ.

El que estigui passant amb efectes més devastadors en Grècia, Turquia, Califòrnia, no és cap consol. Però és una avís (i van molts) de que “estem jugant amb foc” (i no és una simple expressió)

Ens parlen ara de recuperació, prudència de la ciutadania, que “Déu vulgui” (i aquesta sí és una expressió) que plogui ... però NO S’AFRONTA LA CAUSA PRINCIPAL LA L’ESTAT DELS BOSCOS, I LES MESURES DE PREVENCIÓ ADIENTS.

Com he repetit en anteriors ocasions, el gran problema no és el desencadenant, com una guspira accidental de un vehicle (que fàcilment es pot donar), si no l’estat dels vorals, i particularment els boscos, amb un sotabosc abundant, sec, que facilita la ràpida propagació del foc fins a límits inabastables d’extingir, causant grans pèrdues (forestals, agrícoles, ramaderes, i en ocasions personals, ferits i fins i tot morts) a banda del recursos de prevenció i extinció disposats.

Crec que si molts propietaris no poden tenir nets els boscos i explotacions, o bé els cedeixen al municipi o comarca, o signen uns convenis de cessió durant anys, al tractar-se de un bé (paisatgístic, mediambiental, lúdic) en benefici de la comunitat, que cal preservar.

Com exemple proper, el conveni pel Teatre de l’Ateneu (ara Municipal) de l’Ajuntament d’Igualada, durant 75 anys crec recordar (en aquell moment era regidor en l’oposició, però els 3 grups municipals vàrem estar plenament d’acord), perquè l’Ateneu Igualadí no podia fer front econòmicament a les mesures de contra-incendis i seguretat en general que calia, i que es van posar en evidència quan el greu incendi de la discoteca Alcalà en Madrid, amb més de 80 morts, l’any 1983). Es va fer una inversió per mantenir obert el teatre, de la qual hem gaudit i continuarem gaudint

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.