TORNAR
PUBLICITAT

'Cal garantir el compliment de les ordenances'

Assumpta Sagristà, Síndica de Greuges d'Igualada

societat
Dimecres, 16 juny 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Just abans del Ple ordinari d'aquest dimarts va tenir lloc la compareixença de la Síndica de Greuges de l'Ajuntament d'Igualada, Assumpta Sagristà, en què es va donar compte de l'informe del 2009. La Síndica va destacar sobretot l'incompliment de les ordenances per part dels ciutadans i la percepció d'impunitat que tenen els incívics.

La Síndica va comparèixer davant del ple

La Síndica va dir que s'hauria de vetllar pel compliment de les ordenances, preveient en el moment de la seva redacció la fórmula per assegurar que els ciutadans les respectin. Si no, segons va explicar, es crea un greuge comparatiu entre els veïns cívics i aquells que no ho són. Assumpta Sagristà també va dir que algunes de les queixes de la ciutadania fan referència a la brutícia de la ciutat, i va recordar que cal la col·laboració de tots (consistori i veïns) per aconseguir capgirar aquesta situació. També va explicar que els temes que més queixes han generat per part dels veïns han estat els relacionats amb les multes, el medi ambient, els sorolls i les obres públiques.


9 Comentaris

A

Albert

Igualada

18 de juny 2010.00:37h

Respondre

Ara jo he entenc tot, CesK.

C

CesK

Igualada

17 de juny 2010.18:23h

Respondre

No n’esta d’associat a la UBIC.

A

Albert

Igualada

17 de juny 2010.15:27h

Respondre

CesK, el teu comerç està associat a la UBIC ?
Gràcies

C

CesK

Igualada

17 de juny 2010.12:47h

Respondre

El que vinc a voler dir, es que trobo malament que un ens públic posi dificultats ”gratuïtes” als comerços amenaçant amb sancionar sense posar a disposició dels mateixos ajudes. Tot això... Llegir més gira en front de que s’obliga a realitzar ”obres” que suposen una despesa que després no pots amortitzar; un cas clar és el dels bars que han invertit en ”peixeres” per fumadors per fer la divisió i ara aquesta no serveix perquè prohibiran fumar en tot recinte tancat; el problema no està en fumadors i no fumadors; el tema és, aquesta inversió de fa 3 anys enrera, no l’han amortitzat i ara no serveix. És un gasto inútil no rentabilitzat, son pals a les rodes, i qui hauria de vetllar per a que tot anés rodat només es preocupa de cobrar i sancionar, no d’ajudar.

P.D.: ara crec que explico millor el que vinc a voler dir :)

C

CesK

Igualada

17 de juny 2010.11:13h

Respondre

Si el van deixar penjar abans perquè no hi havia ordenança que ho prohibís, i ara, el fan treure perquè la ordenança diu que no es poden penjar d’aquesta forma, resulta que la ordenança té... Llegir més efectes sobre quelcom que ja és passat, i per tant és amb caràcter retroactiu si et fan treure l’aparell; potser ets tu que no en coneixes el significat, ja t’ho poso fàcil, té bonic: dlc.iec.cat/results.asp?txtEntrada=retroactiu&operEntrada=0 si necessites ajuda per conèixer el significat de la paraula ’adhuc’, tranquil, no passa res; m’ho demanes i ja miraré de trobar-te un llibre de ’Catalan for Dummies’ ;)

La paret no està ronyosa, o no em llegeixes o no em vols entendre, dic que està prou ben anclat i penjat com perquè la única raó per la seva caiguda sigui la desgràcia de que la casa vagi a terra. L’últim interessat de que aquesta caigui és la persona que hi viu, és a dir, jo. Però sembla que prefereixes fer soroll i faltar al respecte als demés i acusar-me de fer demagògia?¿ la ordenança fa MOLTS anys que no permet penjar aires acondicionats a les façanes, i fins ara no s’han posat a mirar les façanes de la ciutat?¿just quan arriba l’estiu i la feina de lampistes e instal·ladors d’aire acondicionats apreta... si tu no ho vols entendre em sap greu, però per tu, no per mi =) Ah!i l’aire acondicionat no me l’han tret de casa, no en necessito, me l’han fet treure d’un comerç i la cosa com esta molt sobrada per anar gastant en multes xorres e instal·ladors...

f

fabregas

londres

16 de juny 2010.17:23h

Respondre

cesk, si el aparell de aire acondicionat encara hi és, no es tracta de ”retroactivitat” (que pel que dius no saps ni q vol dir), simplement que ara algú se n’ha adonat (ja sigui el ajuntament... Llegir més directament o a per la denuncia de algun veí) que aquell aparell de aire resulta que incompleix la normativa, i clar que si, te’l fan treure.
Toca tragar, la llei és la llei.
Queixa’t amb raó quan la tinguis i deixa de fer demagogia quan no la tinguis.
I si la paret la tens tant ronyosa que se t’està a punt de caure, més val que començis a pensar a gastar-te els dinerons a posar-la bé, que els ciutadans que passem tranquilament per aquell carrer no tenim per que aguantar que se’ns gaigui una paret en mal estat per sobre.
Cesk, molta demagogia barata en el que dius.

Si tothom posa aires acodicionats, paravoliques, penjaroba, fa tancaments, i cada escú el que vulgui, la nostra ciutat acavará semblant barraquetas.

A

Albert

Igualada

16 de juny 2010.15:18h

Respondre

Quina independència vers l’equip de govern municipal pot tenir una síndica de greuges que havia format part de l’Entesa x Igualada ? La seva feina és defensar a la ciutadania o als regidors i... Llegir més alcalde ?

J

Josep

Igualada

16 de juny 2010.13:35h

Respondre

Si ni el propi Ajuntament les compleix. Quin exemple !

C

CesK

Igualada

16 de juny 2010.09:48h

Respondre

I totes les ordenances són retroactives? perquè rebre una carteta informante que tens 15 dies per despenjar una unitat exterior d’aire acondicionat que porta més de 20 anys en aquella paret i,... Llegir més que si cau, es perquè simplement cau tota la paret; no és gens ”cívic” per part de l’Ajuntament en els mesos en que ho demana... ah això si, al final la ”coletilla”, si no ho fas, et multarem (afany recaudatòri?¿) que gran l’esquerra d’Igualada...

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.