TORNAR

Calaf compra equips per desinfectar els parcs i espais públics

L’Ajuntament s’atendrà a la normativa del Departament de Salut en la desinfecció de la via pública

societat
Dimarts, 30 juny 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Calaf ha tornat a obrir la majoria d'instal·lacions, espais o elements públics on hi pot haver una concurrència important de persones i un contacte freqüent amb les mans. En aquest sentit, l'Ajuntament de Calaf ha adquirit tres màquines per realitzar tasques de desinfecció, basant-se amb la normativa i recomanacions del Departament de Salut.

PUBLICITAT

La setmana passada, l'Ajuntament de Calaf va fer la desinfecció de les diferents àrees de jocs dels infants i també actuarà a altres espais exteriors de concurrència humana de forma periòdica. Tot i això, es demana respectar les mesures de seguretat establertes a la ciutadania per minimitzar el risc d'aquestes instal·lacions. Per això, el consistori ha adquirit aquesta setmana tres màquines per desinfectar instal·lacions, espais i elements públics. 

Segons la normativa del Departament de Salut, la desinfecció d'espais com els carrers o mercats no es recomanable, ja que la presència de matèria orgànica i brutícia en aquests espais pot desactivar l'acció dels desinfectatnts. Tot i això, sí que es fixa que cal actuar en àrees, elements i instal·lacions de joc dels parcs infantils, contenidors i papereres i mobiliari urbà, a més d'elements i instal·lacions per fer esport a l'aire lliure, baranes i agafadors, manetes de portes o botoneres d'ascensors.

A l'espai públic s'han penjat cartells on s'indiquen algunes de les mesures que s'han de tenir en compte per minimitzar el risc de contagi com: tenir una higiene freqüent de mans, evitar tossir a l'aire i tapar-se la boca amb la cara interna de l'avantbraç en fer-ho, respectar una distància física interpersonal de seguretat d'1,5 metres i utilitzar la mascareta les persones de més de sis anys quan no sigui possible mantenir la distància.

 

 

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.