TORNAR
PUBLICITAT

Calaf engega les obres per convertir en passeig la carretera de Manresa

L’actuació permetrà la millora del sistema de sanejament

societat
Dissabte, 11 maig 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

L'actuació consisteix principalment en ampliar les voreres de vianants fins als 1,80 metres. Les obres tenen un cost de 563.000 euros.

Imatge virtual del projecteAquest maig s'activen els treballs per redissenyar l'actual carretera de Manresa i reduir l'espai dels vehicles en favor dels vianants. Per això, és realitzaran un conjunt d'intervencions a la via pública per estrènyer l'amplada actual de la calçada, amb el fi de disminuir la velocitat dels vehicles i aconseguir més espai. 

No només s'eixamplarà la zona de vianants, ja que els treballs també  busquen donar continuïtat i millorar l'accessibilitat dels itineraris de vianants tant en sentit longitudinal com transversal. En conjunt, la sèrie d'actuacions per a la millora de la via i de l'entorn urbà proper que és plantegen són la construcció d'una vorera continua en el marge dret amb amplades de pas
lliures superiors a 1,80 metres que en certs punts permet la creació de zones de descans i estada. A més, hi haurà la implantació de nou passos de vianants accessibles a la cruïlla amb el carrer de la Carretera Llarga.

Les obres implicaran la millora del sanejament de l'àmbit amb l'arranjament de part del col·lector actual i la redistribució dels elements de recollida de les aigües pluvials. També la renovació de l'enllumenat públic adaptant-lo a la nova secció de la
carretera i la millora de la xarxa d'aigua potable actual i la implantació de nous hidrants contra incendi.

La intervenció contempla la llantació d'arbrat i arbustives per a buscar la imatge d'un passeig que es pugui perllongar al llarg de tota la travessera. Les obres tindran una durada de set mesos i el seu cost ascendirà a 563.289,485 euros dels quals, 389.807,50 euros, corresponen al cost de l'actuació inicialment previst assumit per la Diputació i 173.490,98 corresponen a l'aportació econòmica de l'Ajuntament de Calaf després de la seva adjudació.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.