TORNAR

El Campus Salut d'Igualada s'obre pas amb l'enderroc de l'antic hospital

Aquest curs, 232 persones segueixen els diferents graus de l’àmbit salut a Igualada, en els estudis de la UdL

societat
Diumenge, 1 desembre 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Nou pas en l'ampliació dels equipaments vinculats a l'expansió dels estudis universitaris a Igualada. Les obres a la zona de l'antic hospital crearan un nou equipament vinculat als estudis de l'àmbit salut, al Passeig Verdaguer.

PUBLICITAT

Cau un vell conegut per donar pas al futur universitari d'Igualada. Fa uns dies començaven de forma definitiva les obres d'enderroc de la part de l'edifici de l'antic hospital que ha d'acollir del futur Campus Salut, que estarà ubicat a costat del Centre 4D Health. A la mateixa illa, situada a la cantonada entre el Passeig Verdaguer i el c/ Cardenal Vives, també s'hi ha de fer una residència d'estudiants.

Les primeres accions d'enderrocamentLes noves instal·lacions consten en el Pla Estratègic del Campus IgualadaUdL. El projecte, impulsat pel consistori igualadí, amb el suport de la Generalitat i la Universitat de Lleida, reagruparà els estudis universitaris que actualment s'imparteixen a la ciutat d'Igualada. El Campus Salut ha d'acollir, concretament, els estudis relacionats amb l'àmbit sanitari, que provisionalment es desenvolupen en les aules estrenades aquest mes de setembre a l'edifici de La Teneria.

S'espera que la singularitat de comptar amb un centre integral, el 4D Health, de simulació sigui un dels principals factors d'atracció d'estudis relacionats amb l'àmbit de la
salut. Aquesta ambiciosa oferta educativa s'ha de completar amb l'acreditació de l'Hospital d'Igualada com a hospital universitari. L'alcalde, Marc Castells, ha sol·licitat
als departaments de Salut i d'Empresa i Coneixement de la Generalitat que accelerin els tràmits per concedir aquesta condició al centre sanitari igualadí, que ja ha acreditat
que compleix els requisits.

Nous estudis, el 2020-2021

Aquest curs s'ha encetat amb 372 alumnes i una oferta de quatre graus, un doble grau i dos màsters, en els àmbits de l'Enginyeria i les TIC, i les Ciències de la Salut. De cara al curs vinent, però, el rector de la Universitat de Lleida, Jaume Puy, ja ha anunciat la destaca incorporació del Grau d'Administració i Direcció d'Empreses (ADE). Pel que fa a les enginyeries, l'Escola Politècnica Superior de la UdL (EPS UdL) compta aquest curs amb 140 alumnes matriculats als diferent estudis que imparteix: el grau en Enginyeria Química, el grau en Enginyeria en Organització Industrial i Logística, el grau en Tècniques d'Interacció Digital i Computació o bé el màster en Enginyeria del Cuir, únic a Europa.

En referència a la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia, imparteix al Campus Igualada-UdL el grau en Infermeria, el doble grau en Nutrició Humana i Dietètica i Fisioteràpia, i el
màster en Simulació Clínica i Seguretat del Pacient. En total són 232, els alumnes que cursen estudis en l'àmbit de la salut.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.