TORNAR

Capellades actualitzarà el seu estudi de contaminació

Es farà una comparativa amb els resultats del 2010, els darrers

societat
Dijous, 5 novembre 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Arriba a Capellades una unitat mòbil, que s'estaciona a la Plaça Catalunya. Analitzarà partícules en suspensió, a més d'ozó i òxids, i també farà cromatografia de gasos. Es farà una comparativa amb les dades anteriors.

La setmana passada, una unitat mòbil de control va encetar l'anàlisi de la qualitat de l'aire a Capellades. L'Ajuntament de Capellades ha encarregat aquest estudi de la contaminació atmosfèrica a la Diputació de Barcelona, qui ja va efectuar el darrer, l'any 2010. Durant les properes setmanes es podrà veure a la plaça Catalunya la UM2 de la Diputació de Barcelona.

Es tracta d'una estació automàtica, que dóna en temps real els nivells de contaminants atmosfèrics i els paràmetres meteorològics de la zona. Els contaminants que analitza són: partícules en suspensió PM10 (amb captació automàtica i manual), ozó, òxids de nitrogen i els paràmetres meteorològics: velocitat i direcció del vent, temperatura, humitat, pressió, radiació solar i pluja. La UM2 també disposa d'un analitzador BTEX (benzè, toluè, etilbenzè i xilè) per cromatografia de gasos.

Segons el batlle, Salvador Vives, "Capellades no disposa d'estació fixa de mesura de contaminants atmosfèrics i per això des de l'Ajuntament hem encarregat aquest estudi, ja que l'últim era de l'any 2010". Un cop finalitzi aquest estudi amb les dades mesurades i es facin arribar les conclusions, "elaborarem un comparatiu amb les dades de l'anterior informe. Informarem a totes les veïnes i veïns d'aquestes conclusions i posarem aquest estudi a disposició de qui li pugui interessar".

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.